İhraç edilen Prof. Dr. Zencir: Türkiye diktatörlüğe doğru gidiyor

Güncelleme Tarihi:

İhraç edilen Prof. Dr. Zencir: Türkiye diktatörlüğe doğru gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 14:50

İhraç edilen Prof. Dr. Zencir: Türkiye diktatörlüğe doğru gidiyor

Haberin Devamı

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ'de 689 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Pamukkale Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeliğinden ihraç edilen Prof. Dr. Mehmet Zencir, "Türkiye diktatörlüğe doğru gidiyor" dedi.
KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şubesi, yayınlanan son KHK ile Pamukkale Üniversitesi'nde görevlerinden alınan akademisyenler için Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, SES Denizli Şubesi Başkanı Halit Karabulut, yönetim kurulu üyeleri ve son KHK ile üniversitedeki görevinden çıkarılan Prof. Dr. Mehmet Zencir katıldı.
SES Denizli Şubesi Başkanı Halit Karabulut,15 Temmuz darbe girişiminin ardından iktidar tarafından OHAL ilan edilerek parlementonun by-pass edildiğini, kendilerine muhalif olanların ise kamudan ihraç edildiğini savundu. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, son KHK'larla görevlerinden ihraç edilen Prof. Dr. Mehmet Zencir ve Doç. Dr. Nergül Çördük için yasadışı hiçbir örgütle bağı olmadığına karar verdiğini belirtti.
689 sayılı KHK ile görevinden ihraç edilen Prof. Dr. Mehmet Zencir de konuşmasında şunları kaydetti:
"Türkiye diktatörlüğe doğru gidiyor. Ama bizim gibi karşı duranlar da güçlenerek ilerliyor. 20 yıldır PAÜ'de görev yapıyorum. Biz emeğe, doğaya, insan haklarına yapılan saldırılara karşı, Barış Bildirisi'ne imza attık. Biz bu haksızlıklara karşı mücadele ettik. Akademisyen susmaz. Geri adım atmış da değiliz. Bu KHK'lar, OHAL'ler bizi yıldıramaz. Biz kazanacağız. Ben unvanımı toplumdan aldım. Kimse alamaz. Ayrıca unvana çok da ihtiyacım olduğu söylenemez."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!