İHH'dan Arakan'daki Müslümanlara yardım çağrısı

Güncelleme Tarihi:

İHHdan Arakandaki Müslümanlara yardım çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2017 11:10

İHH'dan Arakan'daki Müslümanlara yardım çağrısı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN (DHA) - İHH İnsani Yardım Vakfı Adıyaman Şubesi, Arakan'daki Müslümanlar için yardım çağrısında bulundu.
Şube Başkanı Fadıl Akkuş, Demokrasi Parkında düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler raporlarına göre Arakan Müslümanlarının dünyada en çok haksızlığa uğrayan, zulüm gören etnik gruplardan biri olduğunu söyledi. Myanmar hükümetinin yok sayma politikaları ve Budist çetelerin saldırılarının Müslümanların bu bereketli topraklardan silinip yok edilmesini amaçladığını savunan Akkuş, şöyle konuştu:
"İHH, hayır severlerin destekleri ile toplamda 110 bin Arakanlı’ya insani yardımda bulundu. Hayırseverlerin destekleri ile İHH, 7 bin 500 aileye gıda paketi, 3 bin 900 aileye branda, bin 850 aileye mutfak ve yaşam malzemesi, 2 bin 200 aileye nakit para yardımı, 3 bin 200 aileye kıyafet yardımı, 4 bin kişiye sıcak yemek, 250 aileye cibinlik. 50 aileye ev inşası için gerekli malzeme ve yine ev inşası için 200 aileye bambu yardımında bulundu. İHH ayrıca 30'a yakın yaralının tedavi edilmesi için de ulaştırma yardımı yaptı."
Akkuş, yardımların devam ettiğini ifade ederek, vatandaşlardan da destek olmalarını istedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!