İHD: Örgüt tarafından patlatılan bombaları tasvip etmiyoruz

Güncelleme Tarihi:

İHD: Örgüt tarafından patlatılan bombaları tasvip etmiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 14:29

İHD: Örgüt tarafından patlatılan bombaları tasvip etmiyoruz

Haberin Devamı

Osman BEKLEYEN/VAN,(DHA)-İNSAN Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi, hak ihlalleri ile ilgili 3 aylık bir rapor açıkladı. Raporda Van'da 3 ay içersinde 5 bin 36 hak ihlalinin yaşandığı belirtilirken, PKK'nın yaptığı bombalı saldırıların tasvip edilmediğine dikkat çekildi. 
İHD Van şubesinde raporu Şube Başkanı Murat Melet yönetim kurulu üyeleriyle birlikte açıkladı. Açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Başkan Melet, İHD olarak 1999'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşüncesinden dolayı cezaevinde tutulduğu dönemde başlatılan kampanya ile özgürlük istediklerini söyledi. Melet, şu anda birçok siyasinin cezaevlerinde olduğunu ve serbest bırakılmalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan istediklerini ifade etti.
ÖRGÜT TARAFINDAN PATLATILAN BOMBALARI TASVİP ETMİYORUZ
Türkiye'de şiddetin giderek arttığını belirten Başkan Melet, çözüm süreci sonrası başlayan çatışmalarda birçok asker, polis, örgüt mensubu ve sivilin hayatını kaybettiğini söyledi. Barışın dillendirilmediğini anlatan Melet,"Yaşanan çatışmalar ve patlayan bombalar nedeniyle insanlar kendini sokakta, hatta evinde bile güvende hissedemez olmuştur. Örgüt tarafından patlatılan bombalarda sivil can kayıpları, yaranlamalar ve mal kayıpları yaşanmıştır. Bu tarz olayları tasvip etmediğimizi belirtmek istiyoruz. İnsan hakları savunucuları olarak daha fazla can kaybı yaşanmaması için silahların susmasını istiyoruz. 3 ay içersinde 5 bin 36 hak ihlali tespit ettik"dedi.
DEMOKRASİ RAFA KALDIRILDI
Darbe girişimi sonrası ve OHAL ile birlikte demokrasinin rafa kaldırıldığını belirten Melet, "Darbe girişimini tasvip etmiyoruz. Ama bu gerekçe gösterilerek KHK'lar ile binlerce memur görevden uzaklaştırılmış, on binlerce insan mağdur edilmiştir. Belediyelere kayyumlar atanmıştır" dedi.

 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!