' Iğdır'ın Kuşları' kitap oldu

Güncelleme Tarihi:

Iğdırın Kuşları kitap oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 10:53

' Iğdır'ın Kuşları' kitap oldu

Haberin Devamı

Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)- Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 'Iğdır’ın kuşları'nı Türkçe ve İngilizce olarak bastırdı.

Iğdır'ın Kuşları kitabı, Orman ve Su işleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu ve Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu tarafından hazırlandı. Bol fotoğraflı Iğdır’ın kuşları' kitabı hakkında Mete Türkoğlu,  şunları söyledi:

"2006 ile 2016 yılları arasındaki tespit edilen 321 kuş türünün Aras kuş halkalama merkezinde 276'sı görüldü. Bunlardan 183'ü halkalanarak doğaya bırakıldı. Bu kitap kuş gözlemcilerine ve akademisyenlere kaynak olacaktır. Kuzey Doğa Derneği ve Kafkas Üniversitesi ile ortaklaşa olarak hazırladık. Bu kitap Iğdır’ın eko turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Iğdır ilini İngilizce olarak anlattık. Bu kitapta bulunan kuşları görmek isteyen turistler Iğdır’a kadar gelecek. Kitap, Avrupa ülkeleri ile ABD’ye gönderilecek."

Öte yandan Iğdır'ın Kuşları kitabının önsözünde Iğdır'ın Türkiye'nin Doğusunda, Sürmeli Çukurunda, Ağrı Dağı eteklerinde bulunduğu hatırlatıldı. Aras havzası içinde olan Iğdır'ın İran-Turan bitki kuşağının Avrupa- Sibirya kuşağına yaklaştığı bir noktada bulunduğuna dikkati çekilen önsözde, Kafkas’lardan Anadolu’ya geçiş bölgesinde yer aldığı belirtildi. Doğu Anadolu’daki iki kuş araştırma istasyonundan biri olan ‘Aras Kuş Araştırma ve Halkalama İstasyonu’nun Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Yukarı Çıyrıklı Köyünde olduğu anlatılarak envanter çalışması niteliğinde olan Iğdır'ın Kuşları kitabının Doğa severler, Kuş fotoğrafçıları, Kuş Bilimciler ve Tabiat turizmine fayda sağlayacağına işaret edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!