Iğdır'da varise ameliyatsız çözüm

Güncelleme Tarihi:

Iğdırda varise ameliyatsız çözüm
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 17:01

Iğdır'da varise ameliyatsız çözüm

Haberin Devamı

Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)- Iğdır Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisinden Op.Dr.Yiğit Kılıç, varis tedavisinde radyo frekans endovenöz ablasyon sistemini uyguladıklarını bildirdi.
    Sağlık standartlarının hızla geliştiği ülkede birtakım hastalıkların artık ameliyatsız yöntemlerle tedavi edildiğini ve yüksek başarı elde edildiğine işaret eden Kalp Damar Cerrahi Servisinden Op.Dr.Yiğit Kılıç, günümüzde varis tedavilerinde radyo frekans endovenöz ablasyon yöntemi uygulandığını bildirdi. Devlet Hastanesinde varisin cerrahi tedavisinin yanı sıra halk arasında kapalı yöntem ya da ameliyatsız yöntem olarak da bilinen radyo frekans endovenöz ablasyon yöntemi uygulandığını hatırlatan Kılıç, şunları söyledi:
    "Bu yöntem ile ultrason eşliğinde iğne ucu büyüklüğünde bir delikten kataterle varisli damara girilerek damar duvarı ısı ile tahrip edilmektedir. Böylece ameliyat kesisi ve izi olmadan ayrıca hastalar ağrı çekmeden kısa bir sürede günlük hayatlarına geri dönebilmektedirler. Radyo frekans endovenöz ablasyon yöntemi genel anestezi, spinal anestezi veya sadece sedasyon altında uygulanabileceği gibi uygun vakalarda lokal anestezi ile de yapılabilmektedir. Radyo frekans endovenöz ablasyon yönteminin uygulandığı Iğdır'da hastalar artık diğer illere gitmeden tedavilerini gerçekleştirebilirler."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!