Iğdır'da gebe okuluna ilgi

Güncelleme Tarihi:

Iğdırda gebe okuluna ilgi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 13:47

Iğdır'da gebe okuluna ilgi

Haberin Devamı

 

Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA) - Iğdır Devlet Hastanesi, sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik olarak anne adayları için gebe okulu açtı.



Devlet Hastanesinde açılan ve ilgi gören gebe okulunda, anne adaylarının bilgi düzeyinin artması, doğum, korkuların giderilmesi, doğal doğum, bebek bakımı, beslenmesi ve sağlığı konusunda bilgilendirme hedefleniyor. Randevu almanın gerekli olmadığı eğitim çalışması açık gruba yönelik olarak sürdürülüyor. Bireysel danışmanlık veya gebenin eşi ile birlikte katılacağı etkinlikte eğitimlerini tamamlayan gebelere katılım belgesi veriliyor.



Devlet Hastanesi Başhekimi Nevruz Erez, "Doğum kadının bilgeliğidir. Gebe eğitim programına katılan tüm gebelerin gebelik, doğum, çocuk bakımı, emzirme, çocuk sağlığı gibi gerekli konularda bilgi ve beceri sahibi olmalarını sağlamak amacıyla gebe okulumuzu açtık. Hafta içi her gün 08-16.00 saatleri arasında eğitimler verilmektedir. Eğitimler konu anlatımlı ve uygulamalar eşliğinde 10 kişilik guruplardan oluşmaktadır. Eğitim modüllerimize istekli olan baba adayları da eşleriyle birlikte katılabileceklerdir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!