Iğdır'da Dünya Göçmen Kuş günü           

Güncelleme Tarihi:

Iğdırda Dünya Göçmen Kuş günü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 10:50

Iğdır'da Dünya Göçmen Kuş günü           

Haberin Devamı

 
Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)- Iğdır Üniversitesinde Dünya Göçmen Kuşları Günü nedeniyle göçmen kuşlar ve insanlar için sağlıklı bir dünya temalı etkinlik düzenlendi.
     Program kapsamında ilk olarak Aras Kuş Halkalama İstasyonuna gidildi. Iğdır Üniversitesi öğrencileri  ile Milli Eğitime bağlı okullardan gelen  öğrencilere, Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu göçmen kuşların nasıl halkalandığı hakkında bilgi verdi. Daha sonra, Iğdır Üniversitesi Karaağaç yerleşkesindeki salonda, Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu göçmen kuşlarla ilgili bir sunum yaptı. Türkoğlu, sunumda şunları söyledi:
    "Göçmen kuşlar farklı mevsimleri, farklı coğrafyalarda geçiren kuş türlerinden oluşan bir gruptur. Her sene dünyada 50 milyar kuşun göç ettiği tahmin ediliyor. Bunlardan yaklaşık 5 milyarı Avrupa ile Afrika arasında göç eder. Binlerce kuş türü her sene vakti geldiği zaman üreme ve kışlama bölgeleri arasında uzun yolculuklar yaparlar. Göçmen kuşlar yılda iki defa Kuzey ve Güney yarım küre arasında göç eder. Kuzey yarım küre’de üreyen göçmen kuşlar, her sonbaharda Güney yarım küreye doğru göç eder. Göçmen kuşların bir kısmı gündüz, bir kısmı ise gece uçar. Bunun yanı sıra yüzerek göç edenler de vardır. Böceklerle beslenen küçük kuşlar ve ördeklerin çoğu gece yol alır. Arı kuşları, kırlangıç ve kırlangıç benzeri kuşlar da gündüzleri uçarlar. Sığırcıklar 4-5 binlik gruplar halinde göç ederler."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!