Iğdır'da bebek ölümlerini önleme çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Iğdırda bebek ölümlerini önleme çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 13:22

Iğdır'da bebek ölümlerini önleme çalıştayı

Haberin Devamı

 

Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)- Iğdır'da Türkiye Halk Sağlığı Kurumu bebek ölümleri izleme sistemi kapsamında, 'bebek ölümlerini önleme çalıştayı' düzenlendi.

Halk Sağlığı İl Müdürü Alpaslan Erol’un başkanlığında düzenlenan çalıştaya Vali Ahmet Turgay Alpman ile paydaş kurumlarından yaklaşık 100 kişi katıldı. Vali Ahmet Turgay Alpman, Sağlık Bakanlığınca ülke genelinde yürütülen tüm program ve projelerin amacının toplum sağlığını geliştirerek gelişmiş ülkeler düzeyine ulaştırmak olduğunu belirterek bu konuya tam desteğini açıkladı.

Çalıştayın amacı hakkında bilgi veren Alpaslan Erol ise "Bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik yürütülen başarılı çalışmalar sonucu ülkemizde bebek ölüm hızları düştü. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı anne oteli ve gebe okulundan, anne ve gebeler yararlanıyor. Riskli gebelerimiz evlerinden alınarak gerekli takip tedavileri yapılmakta. Bebek ölümleri bir ülkenin gelişmişliğini gösteren en önemli gösterge. Son 5 yıldaki azalan bebek ölüm oranları ile Türkiye ortalamasının altına inmeyi hedefleniyor. Annelerin bebeksiz, bebeklerimizin de annesiz kalmaması adına çalışmalarımıza devam etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!