Iğdır Üniversitesi protokol imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Iğdır  Üniversitesi protokol imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2017 18:19

Iğdır Üniversitesi protokol imzaladı

Haberin Devamı


Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)- Iğdır  Üniversitesi ile Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.(EDAŞ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü konferans salonunda yapılan programa, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, yönetim kurulu üyeleri ve öğretim görevlileri katıldı. Program, ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş. 'nin tanıtım slayt gösterisiyle başladı.Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, işbirliğin elzem olduğunu belirterek, "Gerek kuruluşun, gerekse üniversitenin faydalı işler yapma zamanı gelmiştir ve geçmektedir. Biz üniversite olarak her  türlü müsbet protokollere açığız" dedi.
      Aras EDAŞ Elektrik Dağıtım A. Ş. Genel Müdürü Fikret Akbaş da konuşmasında, bu gün yaptıkları protokolün örnek sanayi, eğitim işbirliği olduğunu  belirtti. Akbaş, "Biz personelimizin daha eğitimli, daha bölgeye katkı sağlayacak nitelikte bireyler olmasını istiyoruz. Tabi ki bölgemizde kalkınmada ülkemizin en geride kaldığı bir yer, kalkınmasında katkı sağlamak adına enerji alt yapısını uluslararası şartlarda iyileştirme, personel seviyesini uluslararası şarlarda iyileştirmek için böylesi bir protokol yapmayı düşündük. Bu protokol daha önce Erzurum Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ve son olarak Iğdır Üniversitesi  ile yapıyoruz. Bu protokolün bölge kalkınmasına ve ilin kalkınmasın  İnşallah katkı sağlar" diye konuştu.
    Konuşmaların ardından Rektör Alma ile Fikret Akbaş hazırlanan protokolu imzaladı. İşbirliği protokolüne göre, öğrencilere staj, teknik gezi ve iş imkanı sağlanıyor. ARAS Elektrik şirketine ise sertifikasyon programı ile eğitim desteği verilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!