İGC'ye esnaf ziyareti

Güncelleme Tarihi:

İGCye esnaf ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 12:51

İGC'ye esnaf ziyareti

Haberin Devamı

İZMİR Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ve yönetim kurulu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret etti.
İGC Başkanı Misket Dikmen, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala, Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Gappi ve Murat Attila ile görüşen Mutlu, bu kent için bu ülke için gazeteciler ile esnafın bir arada hareket etmesi gerektiğini söyledi. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçildiğini, 2017 yılını endişeli biçimde beklediklerini söyleyen Mutlu, "Şu anda Alsancak'taki kupon dükkanlar bile boşalıyor. Kiralar ağır geliyor. İş hacmi, karlılık oranı yok. Böyle dönemlerde birbirimize daha sıkı sarılmalıyız ki sıkıntıları atlatabilelim. Bunun için çaba sarf ediyoruz" dedi. Gazetecilik sektörü dahil olmak üzere birçok alandan mezun olan öğrencilerin çalışacağı kadar iş yeri olmadığını, her yıl binlerce mezun öğrencinin iş aradığını da kaydeden Mutlu, "Gençliğin yarısı işsiz. Eğitimde talep ve arzı dengeleyecek programa ihtiyacımız var" diye konuştu.
KAHVELERE YEREL GAZETE
İGC Başkanı Misket Dikmen de, Türkiye'de şu anda 120 iletişim fakültesinin bulunduğunu bu fakültelerden her yıl 10 bini aşkın öğrencinin mezun olduğunu söyledi. İşsizliğin en yoğun yaşandığı sektörlerden birinin de medya sektörü olduğunu vurgulayan Dikmen, "Mezun olan öğrencilerimizin yanında, ertesi sabah işi olup olmayacağını bilmeyen bir çok tecrübeli gazeteci arkadaşımız da var. İşsizlik giderek artıyor" dedi.
Gazeteciler ile esnafın zorlu ekonomik koşullarda birbirine destek vermesi gerektiğinin de altını çizen Dikmen, "Kentin bütün unsurlarının dayanışması dik durmamazı sağlayacak. Gazeteler esnafın sorunlarını dile getirse bunun yanında her esnaf da her gün bir ya da iki yerel gazeteyi satın alsa bu önemli bir dayanışma ve destek oluşturacaktır. Kafelerde, kahvelerde, taksilerde yerel gazetelerin olması okuma oranını da artıracaktır" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!