İftar sofraları Kiraz Bahçesi’nde kuruldu

Güncelleme Tarihi:

İftar sofraları Kiraz Bahçesi’nde kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 23:03

İftar sofraları Kiraz Bahçesi’nde kuruldu

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - BAĞCILAR Belediyesi Nostalji Bahçeleri'nde iftar sofraları kurmaya devam ediyor. Ramazan etkinlikleri kapsamında Kiraz Bahçesi'nde düzenlenen iftar programına katılan binlerce vatandaş, doğayla iç içe oruçlarını açtı. 

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftar programında vatandaşlar hem birlikte oruç açmanın tadını çıkardı hem de doyasıya kiraz yedi.

VATANDAŞLAR RAMAZAN’DA DOYASIYA KİRAZ YEDİ

Kiraz bahçesini çok sevdiğini söyleyen Semra Demirtaş, “Yazları evden hemen çıkıp buraya geliyoruz. Gece yarısına kadar oturup, yemeğimizi yiyip çayımızı içiyoruz. Her yerde binalar varken burası bizim içim bir nefes alanı. İnsanlarla hep birlikte iftar açmanın tadı bambaşka”  şeklinde konuştu.

Yazın çocukları ile kiraz bahçesine geldiğini söyleyen Feride Erdinç, “Bu zamana kadar kirazlarımıza baktık, olgunlaşmasını bekledik. Nasip bugüne oldu” dedi.

Kiraz Bahçesi’ne tesadüfen geldiğini ve kiraz topladığını kaydeden Murat Göktepe, “Ramazan rahat geçiyor. Zaten Ramazan Allah’ın bir emridir. İnancımız gereği de bunu yerine getiriyoruz. Ayrıca Ramazan sağlık demektir. Son olarak da aç kalan insanların halini anlıyoruz. Biz zaten ülkece paylaşmayı seven bir milletiz” ifadelerini kullandı.

İftar programına katıldığı için büyük mutluluk duyduğunu belirten Hacer Öztürk, “Bana hiçbir zaman böyle bir ortamda bulunmak nasip olmadı. Ramazan gelince duygusallaşıyorum. Benim için çok büyük bir mutluluk. Allah bugünleri yaşamayı hep nasip eder inşallah” dedi.

Bir noterde başkâtip olan Neslihan Turgut, Ramazan ayında Kiraz Bahçesi’nde olmanın mutluluğunu ikiye katladığını belirterek, bol bol kiraz topladığını kaydetti.

“BAĞCILAR’DA RAMAZAN FARKLI YAŞANIR”

İftar programında çocuklar için kiraz toplayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şunları söyledi:

“Bağcılar’da Ramazan farklı yaşanır diye yola çıkmıştık. Her akşam farklı bir mekânda, farklı bir güzelliği yaşayarak iftar açmaya devam diyoruz. Bu akşam da Kiraz Bahçesi’ndeyiz. Komşularımızla birlikte iftarımızı yapıyoruz. Buranın en güzel yanı, insanlar gelip piknik yaptıkları halde kirazlara dokunmadılar, onları sevgiyle beslediler. Şimdi de hep birlikte hasadını yapıyoruz. Komşularımızla kiraz yiyoruz. Burası aynı zamanda komşuluk kültürünün geliştiği bir mekân oldu.”

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!