İdil'de dördüz bebeklerin imdadına zırhlı ambulans yetişti

Güncelleme Tarihi:

İdilde dördüz bebeklerin imdadına zırhlı ambulans yetişti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 11:12

- Şırnak'ın, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdüğü İdil ilçesinde rahatsızlanan bir aylık dördüz bebekler, polis ekiplerinin koruduğu zırhlı ambulansla evlerinden alınarak hastaneye ulaştırıldı- Bebekler, tedavilerinin ardından yine güvenlik önlemleri altında zırhlı ambulansla evlerine götürüldü

Haberin Devamı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun sürdüğü İdil ilçesinde rahatsızlanan dördüz bebekler, polis ekiplerinin koruduğu zırhlı ambulansla hastaneye götürülerek tedavi edildi.

İdil'de terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" sürüyor.

TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonlar, Yeni ve Turgut Özal mahallelerinde yoğunlaşıyor.

Çoğu vatandaşın açılan çukurlar ve kurulan barikatlar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığı ilçede kalanların mağdur olmaması için sağlık ihtiyaçları da karşılanıyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda vatandaşlar talep ve sıkıntılarını 112 Acil Sağlık ve 155 Polis İmdat hattına bildiriyor.

- Güvenlik önlemleri altında tedavileri sağlandı

Yukarı Mahalle'de oturan çiftin, dördüz bebeklerinin hasta olduğu ihbarı üzerine sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri harekete geçti.

Zırhlı polis aracının koruduğu zırhlı ambulans, Yukarı Mahalle'ye gitti. Evin bulunduğu sokağın güvenlik güçlerince kontrol edilmesinin ardından aileyle irtibata geçildi. Daha sonra anne, baba ve bir aylık bebekler, güvenlik güçleri eşliğinde evden alınarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Zırhlı ambulansa taşınan bebekler, İdil Devlet Hastanesine ulaştırıldı.

Hastane görevlileri ve UMKE ekiplerinin yakın ilgi gösterdiği bebekler, acil serviste çocuk doktoru tarafından tedavi edildi. Bebekler, tedavilerinin ardından zırhlı polis aracının koruduğu zırhlı ambulansla evlerine bırakıldı.

- Terör saldırıları nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kaldılar

Anne F.S, Turgut Özal Mahallesi'nde yaşadıklarını fakat çukur ve barikatlar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yukarı Mahalle'deki akrabalarının yanına taşındıklarını ifade eden F.S, "Ali, Rojger, Asmin ve Nura" isimli bebeklerinin bir ay önce Mardin'de dünyaya geldiğini belirtti.

Haberin Devamı

F.S, bebeklerinin rahatsızlanması üzerine polisten yardım istediklerini dile getirerek, güvenlik kuvvetleri eşliğinde çocuklarının sağlık ekiplerince hastaneye götürüldüğünü anlattı.

Dördüzleri dışında 3 çocuğu daha olduğunu aktaran F.S, "Doğuma kadar bize üçüz bebeklerimizin olacağı söylenmişti. Doğum sonrası dördüz bebekleri görünce sürpriz oldu" dedi.

Aile, polis ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!