İdil'de ders başı

Güncelleme Tarihi:

İdilde ders başı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 11:57

İdil'de ders başı

Haberin Devamı

Bayram KAPLAN/ İDİL(Şırnak), (DHA)- ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde 45 gün süren sokağa çıkma yasağı ve şiddetli çatışmalar nedeniyle hasar gören bazı okullar onarılırken, yıkım kararı verilen 1 okulda eğitime başlanamadı. İlçedeki, 2 okul polis karakolu oldu, 1 okul da polise tahsis edildi.
İdil İlçesi'nde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart tarihinde sona eren 45 günlük sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonlar kapsamında çıkan şiddetli çatışmalarda çok sayıda okul hasar gördü. Sokağa çıkma yasağı ve çatışmalardan kaynaklı hasar gören Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ve İdil Anadolu Lisesi onarıldı. Bener Cordan İlkokulu ve Ortaokulu için yıkım kararı olduğundan dolayı eğitime başlayamadı. Bu okuldaki öğrenciler ilçenin diğer okullarında eğitimlerine devam ederken, Atatürk İlkokulu ve Fatih Anaokulu'na ait binalar polis karakoluna çevrildiği için bu okullarda okuyan öğrenciler de diğer okullara nakledildi.
İlçe merkezindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi binası, sokağa çıkma yasağı ardından polise tahsis edilmişti. İlçe merkezinde devam eden yasakla birlikte, polis sayısında ciddi artış olmuş ve 200 olan polis sayısı 1200'e çıkarılmıştı. Bu binada polisler kalmaya devam ettiğinden dolayı, bu okulda eğitim gören öğrenciler de ilçe merkezindeki başka okullara nakledildi. Yaşanan sorunlara rağmen, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bütün öğrencileri okullara yerleştirdi. İlçe merkezinde 1 ana okulu, 5 ilkokul, 6 orta okul, 4 lisede ders başı yapıldı.
İlçede 1500 öğretmen kadrosu bulunurken, il dışı tayin ve özür gurubundan giden öğretmenlerin ardından şu an ilçede yaklaşık 400 öğretmen açığı bulunuyor. Açıktan dolayı geçen haftalarda ücretli öğretmen başvurusu yapanlar arasından bu hafta yaklaşık 400 kişi ücretli öğretmenliğe başlayacak. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İlçede 7 öğretmen ihraç edildikten sonra gözaltına alındı. Bu öğretmenler daha sonra çıkarıldıkları mahkemeler tarafından tutuklandı.
İlçe merkezi girişlerinde bulunan 4 ayrı polis kontrol noktasına gelen araçlar ve içerisindekiler detaylı aramadan geçirildiği için uzun araç kuyrukları oluşuyor. Köylerde oturan ve ilçe merkezine taşımalı olarak gelen lise öğrencileri de bu kontrol noktalarında beklemek zorunda kalıyor.
İlçe merkezi ve köylerinde eğitim gören toplam 102 okuldaki yaklaşık 25 bin öğrenci, yaşanan bu olumsuzluklara rağmen bugün ders başı yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!