İcra çetesine 5 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

İcra çetesine 5 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 13:56

İcra çetesine 5 tutuklama

Haberin Devamı

Çağlar ÖZTÜRK/ ADANA, (DHA)- ADANA'da icradaki gayrimenkul ve araçları değerinin altında gösterip ihaleyle satın alan suç örgütüne yapılan operasyonda gözaltına alınan 16 zanlıdan 5'i tutuklandı, 2 kişiye de ev hapsi verildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihalelere fesat karıştıran, icradaki araçların parçalarını sökerek otomobillerin değerini düşük gösteren çeteye yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Yaklaşık 1.5 yıl süren çalışma sonucu düzenlenen operasyonda Karataş İcra Müdürü Ö.Ş. ile icra memuru H.A.'nın da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Çetenin lüks araçların icra satışı öncesi önemli parçalarını söküp değerini düşürdüğü, ardından da düşük fiyata alıp, parçaları tekrar takıp, satarak haksız kazanç sağladığı belirlendi.
Sorgulanan 16 şüpheli ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden Ahmet E., Ali B., Eray S., Fikret B. ve Kenan P. tutuklanırken, A.D. ile M.Ö.'ye ev hapsi verildi, 9 kişi ise serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!