İçme suyu şebekesi yenilenecek

Güncelleme Tarihi:

İçme suyu şebekesi yenilenecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2017 11:07

İçme suyu şebekesi yenilenecek

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - ISPARTA Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, 250 kilometrelik içme suyu şebekesinin yenileneceğini söyledi.

Yalvaç Belediyesi tarafından İller Bankası kredisi ile yapılacak olan içme suyu şebekesi yenileme projesi kısa zamanda başlayacak.

İçme suyu şebekesinin 30 yıllık olduğunu ve birçok alanda boruların kireçlenme sonucu kullanılamaz hale geldiğini belirten Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, "Göreve geldiğimizde teknik personelimizin verdiği bilgiler olsun, son 3 yıllık görev süresi içerisinde gördüklerimiz olsun Yalvaç'ın içme suyu şebekesinin ekonomik ömrünü doldurduğunu gösterdi. Bunun üzerine meclis kararı alarak İller Bankası kanalıyla içme suyu ve kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi için başvurumuzu yaptık. Proje ihalesi yapıldı. Şimdi şebekenin yenilenmesi için ihale açılacak ve bu yaz sezonunda tüm şebeke değişecek. Böylelikle yıllar önce döşenen içme suyu hattı yenilenerek daha sağlıklı su kullanmış olacağız. Projeye baktığımızda Yalvaç'ın toplamda 250 kilometre uzunluğunda su şebekesi olduğunu görüyoruz. Tıpkı insan vücudundaki damarlar gibi her yeri dolaşıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!