“İçimizdeki kahramanlar” 15 Temmuz gecesini anlattı

Güncelleme Tarihi:

“İçimizdeki kahramanlar” 15 Temmuz gecesini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2017 10:00

“İçimizdeki kahramanlar” 15 Temmuz gecesini anlattı

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- GENÇLİK ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında Amasya’da düzenlenen programda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde gayret gösteren ve bu uğurda gazi olan vatandaşlar yaşadıklarını anlattı.

Amasya Mihri Hatun Belediye konferans salonunda sanatçı ve oyuncu İsmail Hakkı Ürün'ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program Şehitler için Kuran-ı Kerim okunmasıyla devam etti.

Amasya Valisi Salih Işık, “15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde askeri hiyerarşinin dışında FETÖ mensupları tarafından milletimizin milli iradesine bir hain darbe teşebbüsü gerçekleştirildi. Darbe teşebbüsü sırasında milletin vergilerinden maaşını alan bu hain örgüt üyeleri ve onlarla beraber darbeye iştirak edenler milletin vergileriyle alınmış, savaş uçaklarını, helikopterleri, tankları ve zırhlı araçları kullanmışlar, halkın üzerine bombalar atmışlar, tanklarla insanları ezerek katletmişler, silahlarla doğrudan halka ateş etmişlerdir” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından kum sanatı sanatçısı Veysel Çelikdemir'in sunduğu "15 Temmuz" temalı gösteri ile izleyenlerden büyük beğeni topladı. 15 Temmuz gazileri Adviye Gül İsmailoğlu, Üzeyir Civan ve Mehmet Şükrü Kıntaş o gece yaşadıkları anları vatandaşlarla paylaştılar. Adviye Gül İslamoğlu’nun 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ve vurulduğu anları anlatması ile birlikte Amasya Valisi Salih Işık ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir gözyaşlarını tutamadılar. Program sonunda 15 Temmuz şehit yakınlarına ve gazilere Türk bayrağı ve Amasya Valiliği’nin hazırladığı çeşitli hediyeler takdim edildi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!