İCCA, Türk turizmcilere moral verdi

Güncelleme Tarihi:

İCCA, Türk turizmcilere moral verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 11:58

Branşının en önemli fuarlarından Frankfurt İMEX 2016'da Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Birliği CEO'su Martin Sirk ve Başkanı Nina Freysen Pretorius'un desteği, Türk turizmciler için moral oldu.

Haberin Devamı

Frankfurt'ta 14’üncüsü düzenlenen kongre fuarı İmex 2016, 'Türkiye Resepsiyonu' ile devam etti.

İCCA, Türk turizmcilere moral verdi

Resepsiyon kapsamında keman sanatçısı Gul Giselle Tavilson canlı müzik performansı büyük ilgi görürken, sektörün çatı kuruluşu Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Birliği (İCCA) İstanbul ve Türkiye'nin yanında olduğunu gösterdi.

İCCA CEO'su Martin Sirk ile İCCA Başkanı Nina Freysen Pretorius Türkiye ulusal standına gelerek destek mesajı verdiler. İkilinin ziyareti fuarda büyük yankı uyandırdı.

Türk Hava Yolları'nın resepsiyonda düzenlediği yarışmada Çinli Liang Çai Bodrum, Rus Leysan Salimgeraeva da İstanbul tatili kazandılar.

İCCA, Türk turizmcilere moral verdi

Yarışmada Çinli Liang Çai Bodrum, Rus Leysan Salimgeraeva da İstanbul tatili kazandılar

Resepsiyona Turizm Ataşesi Osman Şahin'nin yanısıra Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik de katıldı.

İCCA, Türk turizmcilere moral verdi

İstanbul Ticaret Odası Genel Müdürü Özgül Özkan Yavuz, İCCA CEO'su Martin Sirk'e (solda) kitap hediye etti.

TÜRKİYE 400 METREKALERELİK ALANDA


Uluslararası toplantı endüstrisinin en büyük, en önemli fuarlarından biri olan Frankfurt İMEX 2016'ya 75 ülkeden yaklaşık dokuz bin ziyaretçi katıldı.

Türkiye, 400 metrekarelik alanda; Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir tanıtım büroları, THY ile 30 otel ve kongre merkezi bölümlerinden oluşan Türkiye ulusal standıyla tanıtıldı. Fuarda İstanbul'un geçtiğimiz yıl 147 uluslararası kongreye ev sahipliği yaptığına dikkat çekildi. Bir sonraki Frankfurt İMEX fuarı, 16 - 18 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak.

HEDEF DÜNYA BEŞİNCİLİĞİ
İCCA, Türk turizmcilere moral verdi

İmex-İstanbul

İstanbul tanıtım elçileri Ender Yeniömür, Eda Kocabaş ile Özgül Özkan Yavuz, "İstanbul hem doğu hem batı, hem yeni hem tarihi iki şehrin hikayesi" olduğunu belirterek "İstanbul  yedi kongre merkezi, beş yıldızlı otellere 100 bin yatağa sahip. Dünyanın en çok kongre düzenlenen ilk on kentinden biri. Hedef Paris, Viyana, Berlin, Barselona ve Londra arasına girebilmek. 52 üniversitemiz, beş teknoloji merkezimiz, en yeni, en modern kongre merkezlerimiz var. Dünyanın her yerinden ulaşılabiliyor. Dünyanın her ülkesinde güvenlik sorunu oluşabiliyor. Teröre en iy cevap yaşamı sürdürmektir" dediler.

'ANKARA ATAĞA GEÇTİ'

Haberin Devamı

İCCA, Türk turizmcilere moral verdi

İmex-Ankara

Seçim Aydın, Aslıhan Önder ve Uğur Aydın da Ankara'da 22'si dünya zincirlerinden birine ait beş yıldızlı, 21 bin yataklı 155 otel bulunduğuna dikkat çektiler. Ankara'nın dünya kongrelerini yapabilecek güce ulaştığını kaydeden Ankara temsilcileri, "Tarihi yerleri, müzeleri, 23 AVM'si, üniversiteleriyle ilgi çeken bir kentiz. Başkentimiz sağlık turizminden sonra kongre turizmi için de atağa geçti. Daha iyi tanıtım için Kongre ve Ziyaretçi Bürosu kuruldu. Süreklilik arzeden bir terör sorunumuz yok. Kentimiz güvenli, rahat edilebilir bir şehir" diye konuştular.

EXPO 2016 ANTALYA VE G20 ZİRVESİ İYİ TANITIM
İCCA, Türk turizmcilere moral verdi

İmex-Antalya

23 Nisan'da açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleşecek Expo 2016 Antalya'nın yanısıra G20 zirvesi, İCCA ve NATO kongrelerinin bir kent için en iyi tanıtım olduğunu kaydeden Tuğçe Ük ve Nizamettin Şen, "Expo için yapılan 5003 kişilik kongre merkezi dünyanın pek çok ülkesinde yok. G20 zirvesini başarıyla gerçekleştiren her türlü kongreyi düzenlebilir denir. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ait dünya ölçeğindeki 5003 kişilik kongre merkezinin Expo'dan sonra kime devredileceğinin belirlenmemesi de tanıtımın yapılamamasına neden oluyor" dediler

İZMİR ALTERNATİF TURİZMİN ADRESİ
İCCA, Türk turizmcilere moral verdi

İmex-İzmir

Haberin Devamı

İzmir Ticaret Odası Turizm Müdürü Mine Güneş Kaya da sayısız beş yıldızlı oteli ve Gaziemir'de yeni yapılan önemli bir fuar alanına kavuşan kentin, inanç, gastronomi, sağlık gibi alternatif turizmde büyük iddiası olduğunu söyledi. İzmir'e yılda yaklaşık bir milyon 800 turist geldiğini kaydeden Mine Güneş Kaya "Otellerimizin yanısıra, artık fuar alanında da eş zamanlı kongreler düzenleyebiliyoruz. Ayrıca Efes artık UNESCO kültür mirası listesine alındı. Çok ünlü sinagoglarımız inanç turizmi kapsamında değerlendiriliyor. Agora ve Kadıfekale'nin yanısıra Antik tiyatronun kazılmasına izin de İzmir'e büyük katkı sağlayacak. Ege mutfağını ilgi giderek artıyor." dedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!