İç Anadolu ve Konya imamı aranıyor

Güncelleme Tarihi:

İç Anadolu ve Konya imamı aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2016 21:14

KONYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 77 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartıldı.

Haberin Devamı

Dün sabah düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan ve firari olarak arananlar arasında kapatılan Samanyolu Televizyonu Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Kızıltepe, 23 ilden sorumlu İç Anadolu Bölge İmamı Cemil Koca, Konya İl imamı ‘Ahmet’ kod adlı Feyzi Şirin’in de bulunduğu kaydedildi. Bu kişilerin darbe girişiminden hemen sonra yurtdışına kaçtıkları ileri sürüldü. Diğer taraftan arananlar arasında örgütte ‘molla’ tabir edilen 2 kişinin Konya’nın manevi abileri olduğu ve Fethullah Gülen’in yanında eğitim alan kişiler olduğu bildirildi.

KONYA’YI 4’E BÖLMÜŞLER

Polisin yaptığı araştırmada FETÖ/PDY’nin Konya’daki örgüt yapılanmasının şemasını açığa çıkarılırken, Konya'yı Selçuklu, Meram, Karatay ve Mevlana olarak 4 sözde eyalete bölen örgüt üyelerinin kendi aralarında da vali, kaymakam gibi unvanlar edindikleri belirlendi. Örgütte imam olarak tabir edilen ağabeylerin kendi muhasebecisi olduğu ve para akışını yönettikleri belirtildi.

Haberin Devamı

ŞEMADAKİ GÖREVLER

Oluşturulan şemada 'İç Anadolu bölge imamı', 'Molla', 'Konya il imamı', 'Eyalet imamlığı', 'Büyük bölge imamlığı', 'İl imamı sekreterliği', 'İl eğitim danışmanı', 'Eğitim kurumlarının genel müdürü', 'Mütevelli ve sohbet grupları hocası', 'Yapıya elaman kazandıran kişiler' ve 'Ders hocası finans grubu' gibi yapılanmalarda görev alan kişiler yer aldı. İç Anadolu Bölge İmamı'nın 23 ilden sorumlu olduğu, 'Molla' olarak adlandırılanların ise ilin manevi abisi olduğu bildirildi. Konya imamlarının 1980 yılından beri farklı tarihlerde en az 4 yıl imamlık yapmış kişiler olduğu belirtildi. İl imam sekreterinin de il imamının faaliyetlerinden bilgisi olan yanında bulunan kişi olduğu bilgisine yer verildi. İl Eğitim Danışmanı'nın da, gizli bilgilere kolay ulaşan ve adli soruşturmalarda etkin güce sahip kişilerden sorumlu olduğu bildirildi. İl Genel Muhasebecisi'nin de tüm mali kayıtları takip eden kişi olduğu vurgulandı. İl Eğitim Genel Müdürü'nün ise örgütün eğitim ile ilgili yurt, okul, dershane gibi kuruluşların takibini ve eğitim ihtiyaçlarını yapan kişi olduğu ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!