İbradı'da plaj voleybolu heyecanı

Güncelleme Tarihi:

İbradıda plaj voleybolu heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 11:52

İbradı'da plaj voleybolu heyecanı

Haberin Devamı

 

Bülent ÜLKER/İBRADI,(DHA) - TÜRKİYE Voleybol Federasyonu (TVF) ve İbradı Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 20 Yaşaltı Plaj Voleybolu Türkiye Şampiyonası sona erdi.

TVF tarafından organize edilen ve bugüne kadar sahil kıyı bandındaki kentlerde düzenlenen Plaj Voleybolu Türkiye Şampiyonası, bu kez 1000 metre rakımlı, Torosların zirvesinde bulunan Antalya'nın İbradı ilçesinde yapıldı. İbradı Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen 20 Yaşaltı Plaj Voleybolu Türkiye Şampiyonası için belediye karşılaşmaların yapılacağı alana 160 ton standartlara uygun kum getirerek, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Futbol Sahası'nda plaj voleybolu alanı oluşturdu. Kadınlar ve erkekler kategorilerinde yapılan müsabakalara, 24 takımda 48 sporcu katıldı. 7 Eylül Cuma günü başlayan turnuva, 9 Eylül Pazar günü final karşılaşmalarıyla tamamlandı. Milli sporcu Belinay Sarı da şampiyonada İbradı Belediyesi adına yarıştı. Maçlar sırasında ilçede zaman zaman yağış da etkili oldu.

Kadınlar finalde Belinay Sarı ve Ceren Evmez ikilisi, Antalya'dan Sena Çelik ve Ecemnur Perçem'le karşılaştı. İbradılıların yoğun ilgi gösterdiği maçta iki takımın mücadelesi nefes kesti. Karşılıklı sayılarda 1-1 eşitlenen karşılaşma, Sena- Ecemnur ikilisinin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Türkiye şampiyonu olan Sena Çelik ve Ecemnur Perçem, altın madalyaya ulaştı. İbradı Belediyesi sporcusu Belinay Sarı ile Ceren Ezmez ise ikinciliği elde etti. Kadınlarda üçüncülüğü Samsun'dan Zeynep Bora-Selin Aşıkoğlu kazandı.

Erkeklerde finale kalan Samsun'dan Oğuz Akgün- Anıl Eren ikilisi, Alanya'dan Kerim Yenihan ve Batuhan Çevik'i 2-0 mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldu. Erkeklerde üçüncülüğü Emir Sertboğa- Murat Ekrem Bağcı ikilisi elde etti.

Başarılı sporculara ödülleri düzenlenen törenle verildi. TVF Başkan vekili Alper Sedat Aslandaş, şampiyonların kupalarını verdi. İbradı Belediye Başkan vekili Kenan Çavuşoğlu da bu sporculara madalyalarını taktı. Aslandaş ile Çavuşoğlu, organizasyondaki işbirliği nedeniyle kurumlar adına karşılıklı plaket sundu. Diğer sporculara ve madalya ve kupalarını da ilçe protokolünden ve organizasyonda görev alanlardan İbradı Belediyesi Meclis üyeleri Fuat Dülek Selim Özaltın, Mehmet Albayrak ile Kenan Gürkan, Makbule Saraçoğlu ve Mehmet Yörükoğlu verdi. İbradı Belediye Başkan vekili Kenan Çavuşoğlu, şampiyonada İbradı adına yarışan ve gümüş madalya kazanan Belinay Sarı'ya ayrıca onur plaketi verdi. Çavuşoğlu, Belinay ve takım arkadaşı Ceren'i kutladı.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONASI

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, ilçede sportif faaliyetleri yaygınlaştırma, plaj voleybolunu tanıtma ve halkın spora ilgini artırma hedefiyle TVF ile 20 Yaşaltı Plaj Voleybolu Türkiye Şampiyonası'nı düzenlediklerini söyledi. Küçukkuru, "TVF ile işbirliğiyle bu şampiyonayı düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Torosların zirvesinde ilk kez yapılan şampiyona, İbradılılardan büyük beğeni aldı. İbradı Belediyesi olarak Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası'na da ilçemizde ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bu amaçla federasyonla görüşme yapacağız. İlçemiz doğası, tarihi ve kültürel özellikleriyle alternatif turizmde ve farklı branşlardaki sportif etkinliklerle daha fazla ön plana çıkacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!