Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Altun oldu

Güncelleme Tarihi:

Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşlerinde başpehlivan Altun oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2017 13:58

Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Altun oldu

Haberin Devamı

Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Güreş Federasyonu'nun işbirliğiyle, Tekirdağlı pehlivan Hüseyin Alkaya adına düzenlenen Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı
Ali Altun kazandı.

Süleymanpaşa İlçesinin İnecik Mahallesi'de düzenlenen güreş turnuvasına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok ile davetliler katıldı. Önceki yıllarda Kiraz Festivali kapsamında tertiplenen Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri bu yıl ilk defa festivalden ayrı düzenlenerek bağımsız gerçekleştirildi. Güreşlere Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlıkta final müsabakalarına kalan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kulübü güreşçilerinden Ali Altun ve Ali Şah Kurt fkaldılar. Finalde karşılaşan ikili oldukça zorlu ve çekişmeli geçen müsabakada sevinen taraf Ali Altun oldu. 
Ali Altun, Tekirdağ Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreş Turnuvası'nın 2017 şampiyonu olarak düzenlenen ödül töreninde altın kemeri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın elinden aldı. 


Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreş Turnuvasında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak güreş ağası seçildi. Albayrak, "Bu tarihi, milli, efsane güreşlerimizi devam ettirmek çok önemlidir. Böyle bir etkinlikte de ağa olmak benim için onurdur. Teşekkür ederim" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!