Hükümlüler, girişimcilik sertifikası sahibi oldu

Güncelleme Tarihi:

Hükümlüler, girişimcilik sertifikası sahibi oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 12:13

- TRAKYAKA Genel Sekreteri Şahin: "Ceza ve infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin hükümlülük süreleri bittikten sonra sosyal hayata uyum sağlamaları, hayatlarını devam ettirmeleri için mesleki eğitimler çok önemlidir"

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Projesi ile 18 hükümlü sertifika sahibi oldu.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin yaptığı yazılı açıklamada, Tekirdağ 2 Nolu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda tahliyesi yakın hükümlülere yönelik olarak düzenledikleri uygulamalı girişimcilik eğitiminin tamamlandığını belirtti.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılan 18 hükümlüye düzenlenen törenle sertifikalarını verdiklerini ifade eden Şahin, özellikle dezavantajlı grupların mesleki eğitimlerden faydalanmasının önemli olduğunu kaydetti.

Şahin, uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak 70 saatlik bir eğitim programının sunulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Trakya Kalkınma Ajansı, eğitimleri veren eğiticilerin ücretini karşılayarak sürece destek veriyor. Eğitimler sonucunda sertifika alan adaylar Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) girişimcilik destek programlarına başvurma hakkını kazanıyor. KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 30 bin TL'lik hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 70 bin TL'ye kadar iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi imkanı sunuyor. Ceza ve infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin hükümlülük süreleri bittikten sonra sosyal hayata uyum sağlamaları, hayatlarını devam ettirmeleri için mesleki eğitimler çok önemlidir. Verdiğimiz bu eğitimler toplum hayatına döndüklerinde insanlarımızın öz güvenlerini arttıracak ve onları bilinçli bir girişimci haline getirecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!