Hükümet haftaya tamam

Güncelleme Tarihi:

Hükümet haftaya tamam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Liderlerle ilk tur görüşmelerini dünkü temaslarla tamamlayan Erez, hükümetin çatısını kurduğunu belirterek, ‘‘Hafta ortasında listeyi Cumhurbaşkanı'na sunacağım’’ dedi.

Hükümeti kurmakla görevli Muğla Bağımsız Milletvekili Yalım Erez, hükümet listesini engeç önümüzdeki hafta ortasında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e sunacağını bildirdi.

Erez, dün akşam ilk tur görüşmelerini tamamladıktan sonra düzenlediği basın toplantısında hükümetinin çatısının ortaya çıktığını savundu. Erez, ‘‘Ancak hükümet kurmamı istemeyenleri biraz daha meraklandırmak için bunu bir süre daha açıklamayacağım’’ dedi.

Erez, daha önce pazartesi günü başlayacağını açıkladığı liderlerle ikinci tur görüşmelere bugünden itibaren hızlandırılmış olarak başlayacağını belirterek, liderlerle telefon görüşmeleri yaptığını ve bu görüşme takviminde de mutabık kaldıklarını bildirdi.

24 SAAT ÇALIŞMA

Erez, bugünden itibaren liderlerle yapacağı görüşmelerin resmi olmayacağını belirterek, gazetecilere, ‘‘Artık beni izlemeyin, 24 saat çalışarak hükümeti kuracağım beni yakalayamazsınız. Ankara'da olan liderle Ankara'da, Ankara dışında olanla da olduğu yere giderek görüşeceğim. Gece gündüz görüşmeler sürecek. Gerekirse bir liderle birkaç kez görüşeceğim’’ dedi. Erez, bir soru üzerine DYP Lideri Tansu Çiller ile ikinci tur yeni bir görüşme yapmayacağını söyledi. Erez, birinci tur görüşmede kendisine destek veren, Çiller dışındaki tüm liderlere, isimlerini sayarak teşekkür etti.

HER PARTİYE EŞİT MESAFE

Erez, kuracağı hükümetin TBMM'den rekor sayıda güvenoyu alacağını savunarak, gazetecilerin sorusu üzerine ‘‘Güvenoyu almayacak bir hükümet listesini Cumhurbaşkanı'na sunmam’’ dedi. Hükümetin geniş tabanlı olacağını söyleyen Erez, ‘‘Kuracağım hükümet, hükümete katılsın veya katılmasın bütün partilere eşit mesafede olacaktır’’ diye konuştu.

Basın toplantısında vatandaşlara da seslenen Erez, ‘‘Vatandaşlarımız hiç merak etmesinler. 56'ncı cumhuriyet hükümeti yeni yılın ilk günlerinde Türkiye'nin meselelerine el koyacak ve bütün sıkıntılar demokrasi içinde aşılacaktır’’ dedi. Erez, gazetecilerin sorusu üzerine bir dahaki basın toplantısını ‘‘Hükümet listesini Cumhurbaşkanı'na sunduktan sonra’’ yapacağını söyledi. Erez, bakan sayısını azaltmak eğiliminde olduğunu, ancak hükümetin yapısının liderlerle görüşmelerde şekilleneceğini bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!