Hrant Dink'in öldürülmesinde kamu görevlilerinin ihmali davası

Güncelleme Tarihi:

Hrant Dinkin öldürülmesinde kamu görevlilerinin ihmali davası
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 13:50

Hrant Dink'in öldürülmesinde kamu görevlilerinin ihmali davası

Haberin Devamı

Hayati KILIÇ/İSTANBUL,(DHA) Agos Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerininde yargılandığı davada ifade veren Ali Fuat Yılmazer "Bu hukuktan adalet beklemek Hrant Dink'e yakışmaz" dedi.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 38. duruşmaya tutuklu sanıklar dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Dönemin İstanbul İstihbarat C şube müdürü Ali Fuat Yılmazer, tutuksuz sanıklar Trabzon Eski Emniyet Müdürü Reşat Altay ile dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler katıldı. Aralarında hükümlü Yasin Hayal'in de bulunduğu bazı tutuklu sanıkların cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlantı kurularak katıldığı duruşmada, müdahil Hrant Dink ailesinin avukatları hazır bulundu. Duruşmada, bazı tanıkların talimatla alınmış ifadeleri okundu.
"BURADA CAMBAZLIKLAR VAR"

Ali Fuat Yılmazer savunmasının 9. gününde, Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in telefonlarına ait görüşme tutanaklarının imhasına dikkat çekerek "Mayıs 2006 tarihli bir belge var. Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in telefonlarına ait görüşmelerin imha edildiğine dair belge. Bu belgede iki şahsın telefonlarının haricinde 0505'le başlayan bir telefon numarası var. Bu telefonun kime ait olduğu belli değil. Bu telefon 3 ay dinlenmiş ve sıfır ses kaydı elde edilmiş. Bu ne akla getiriyor? Demek ki birisi Erhan Tuncel'e "Bu telefonu kullanma" demiş. Böyle hatalar olmaz. Sıfır iletişim olan telefon dinlenmez. Erhan Tuncel'in gerçek telefonu neden dinlenmemişti? Telefon kasti olarak dinlenmemiştir. Burada cambazlık var. Bu cambazlıkları Trabzon emniyetinde kim yapmıştır? Çok ciddi bir tezgah var. Bu cinayeti çözmek istiyorsanız üzerine gidersiniz" dedi.
"BÖYLE ADALETTEN HRANT İÇİN BİR ŞEY ÇIKMAZ"

Ali Fuat Yılmazer savunmasında " C 5 büroyla ilgili önemli iki yazışma var. Bu davanın baştan sona seyrini değiştirecek 2 yazışma. Birisi Strateji Geliştirme Başkanlığına ikincisi İstihbarat daire başkanlığına yazılmış yazı. 2014 yılında savcı istihbarat şubeye, C şubeyle ilgili yönetmelik değişikliği olup olmadığını sormuş sormuş. Savcının talebine cevap yazılmış. Her iki yazıda da 2007'deki yönetmelik değişikliği savcıya bildirilmemiş. Bu delil karatma C 5 şubenin illegal olduğu izlenimini oluşturuyor. Soruşturmayı yürüten savcı bu davanın sanığı olan Engin Dinç'e rapor cinayetle ilgili hazırlamasını istemiş. Hazırlanan rapor imzasız olarak gönderilmiş. Daha sonra tahminimce savcı eksiklikleri tamamlamış , sonra ben tutuklanmadan birgün önce imzalı olarak gönderilmiştir. Kumpaslar tamda böyle oluyor. Adli makamlar bu şekilde yanıltılıyor. Kumpas yapılmış, deliller karartılmış, adli makamlar yanıltılarak ben tutuklandım. B hukuktan adalet beklemek Hrant Dink'e yakışmaz. Mezarda kemiklerini sızlattığınızla kalırsınız. Böyle adaletten Hrant için bir şey çıkmaz" dedi. Duruşmaya ara verildi. Saat 14.00 ten sonra duruşma Ali Fuat Yılmazer'in savunmasıyla devam edecek
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!