Hollanda’da seçim yarışı kızıştı

Güncelleme Tarihi:

Hollanda’da seçim yarışı kızıştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 10:46

Hollanda’da 15 Mart’ta yapılacak seçimler öncesi açıklanan son ankete göre, Geert Wilders’ın aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) ile Başbakan Mark Rutte’nin Özgürlük ve Demokrasi Halk Partisi’nin (VVD) oyları birbirine çok yakın.

Haberin Devamı

GEÇEN ayki anketlerde açık ara önde görünen aşırı sağcı parti PVV, o zamandan bu yana belirgin düşüş yaşadı ve böylece Başbakan’ın liberal görüşlü partisi yarışa ortak oldu. PVV Genel Başkanı Geert Wilders, yeni yayınlanan ankete göre yarışı az farkla önde götürüyor. Hollandalı araştırma kuruluşu Peilingwijzer’in yayınladığı seçim anketi sonuçlarına göre, 150 sandalyeli mecliste Wilders’ın partisi PVV’nin ortalama 26, Özgürlük ve Demokrasi Halk Partisi’nin (VVD) 25, liberal parti D66 ile Hıristiyan Demokrat Partilerinin 17’şer ve Yeşiller Partisi’nin ise 16 vekil çıkaracağı tahmin ediliyor.

AŞIRI SAĞCI PARTİ DÜŞÜŞTE

Analist Tom Louwerse yerel medyaya yaptığı açıklamada, Başbakan Rutte’ye desteğin son dönemde sabit bir çizgide gittiğini, ancak rakibi Wilders’ın düşüşte olduğunu, geçen ayki anketlerde 35 sandalye çıkarabileceği görünürken, son ankette 26’ya kadar gerilediğini söyledi.
Anketlerdeki duruma göre, ne Başbakan Rutte’nin ne de azınlık ve İslam karşıtı çalışmalarıyla bilinen Wilders’in tek başına iktidar olma ihtimali bulunmuyor. Rutte, iktidarda kalmak adına aşırı sağcılarla koalisyon kurmayacaklarını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!