Hocalı şehitlerini andılar

Güncelleme Tarihi:

Hocalı şehitlerini andılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 18:00

Keçiören Belediyesi ve Azerbaycan Büyükelçiliği Hocalı Katliamı’nın 25’inci yıldönümünde, Ermenilerce katledilen 613 kişiyi anmak için ortak bir tören düzenledi.

Haberin Devamı

Keçiören Azerbaycan Meydanı’ndaki Hocalı Şehitleri Anıtı önünde düzenlenen törene, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bagırov, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Yurtdışı Akraba Topluluğu Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf’un yanı sıra Azerbeycan askeri okul öğrencileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ev sahipliğini yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK açılış konuşmasında Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluğa vurgu yaparak, “Unutmamak için unutturmamak için buradayız. Kardeş Azerbeycan’ın acılarını ortak olmak için her yıl bu programı düzenliyoruz. Dağlık Karadağ bölgesinde Ermeniler tarafından katledilen şehitlerimizin acısı 25 yıldır içimiz yakıyor. Batılı ülkeler bu vahşeti görmezden geldiler, ancak bizim bunu görmezden gelmemiz söz konusu olamazdı. Türkiye Azerbaycan arasındaki ilişkiler bir millet iki devlet esasına dayanarak devam edecektir” dedi. 

Haberin Devamı

KATLİAMI ANLATMAKLA MÜKELLEFİZ

Azerbaycan Büyükelçisi Faig Bagırov ise şehitlere anarak başladığı konuşmasında, “Vicdanı olan herkes Hocalı’da kaç masum insanın hayatının karardığını bilmekte. Bizler yüzyıllık Ermeni terör zihniyetinin son halkası olduğunu umduğumuz Hocalı katliamını anlatmakla mükellefiz. Tarih bilincinin canlı tutulması aynı zulmün tekrar yaşanmaması ve yaşananları unutulmaması için büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı. Tören protokol heyetinin ve katılımcıların şehitler için anıta karanfil bırakmasıyla son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!