Hocalı Katliamı'nın 24. yılı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı Katliamının 24. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 13:46

- Ermenilerin 1992'de Hocalı'da yaptığı katliam, AK Parti Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman kadın kollarınca kınandı

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman kadın kollarınca, Ermenilerin 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı'da yaptığı katliam kınandı.
AK Parti Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Ermenilerin 1992'de Rusyaların desteğiyle Hocalı kasabasında yüzlerce Türk'ü katlettiğini söyledi.
Kadın ve çocukların dünyanın gözü önünde öldürüldüğünü ifade eden Üzücü, şöyle konuştu:
"Geçen yıllarda, o kara gecede yaşananlar, uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve Batı tarafından görmezden gelindi. Oysa Hocalı'da yapılan katliam, tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur. Bu insanlık suçunun uluslararası arenada yankı bulmaması da ayrıca kınanması gereken bir durumdur. Aynı çevrelerin ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşanan katliamlara karşı umursamaz ve ikiyüzlü tutumları, bizlere seneler sonrasında da ahlaki ve hukuki manada hiçbir şeyin değişmediğini göstermiştir."
- Malatya
AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan da Ermenilerin, dünyanın gözleri önünde Hocalı'da yaşayan 613 kişiyi katlettiğini belirtti.Hocalı'da yaşananların yalnızca insanların katledilmesinden ibaret olmadığını aktaran Oğuzhan, "Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakıldığı ve gözlerinin oyulduğu tespit edildi. Hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlendi" dedi.
- Şanlıurfa
AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü ise Azerbaycan'daki katliamın insan hakları ve uluslararası hukuki antlaşmalara karşı işlenmiş bir suç olduğunu vurguladı.
Masum bir insana kıymanın suçların en büyüğü olduğuna işaret eden Göncü, "Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir" dedi.
- Kilis
AK Parti Kilis Kadın Kolları Başkanı Mine Akkurt da 24 yıl önce Hocalı'da büyük bir vahşet yaşandığını aktardı. Azerbaycan'daki bu insanlık suçunun uluslararası kamuoyu tarafından kınanması gerektiğine işaret eden Akkurt, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Bugün Srebrenitsa'da, Halepçe'de, Hama, İdlib, Türkmendağı'nda yaşananlar, 24 yıl önceki Hocalı'da yaşananlarla aynıdır. Bugün bomba yüklü araçlarla asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle Hocalı'daki zihniyet birebir aynıdır. Yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti yoktur."
- Adıyaman
Adıyaman'da AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş ise o kara gecede yaşananların sadece insanların katledilmesinden ibaret olmadığına dikkati çekti. Azerbaycan'ın kendileri için sadece bir devlet olmadığını belirten Gümüş, şunları kaydetti:
"Biz, aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil özde kardeş iki milletiz. Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını yürekten hissediyoruz. Bu katliamın failleri, gerekli cezayı almadığı sürece de acımız tazeliğini korumaya devam edecektir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!