Hocalı katliamının 24. yılı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı katliamının 24. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 16:07

- AK Parti Nevşehir Kadın Kolları İl Başkanı Kutlar: "Bizim için dün Srebrenitsa’da, Halepçe’de, bugün Hama’da, İdlib’te, Türkmen Dağı’nda yaşananlar neyse 24 yıl önce Hocalı’da yaşananlar da odur"

Haberin Devamı

NEVŞEHİR (AA) - AK Parti Nevşehir Kadın Kolları İl Başkanı Nihal Kutlar, Hocalı katliamının yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 yılında Ermeni askerlerince gerçekleştirilen katliamın insanlık tarihi açısından utanç ve ibre verici olduğunu kaydeden Kutlar, Hocalı'da yaşanılanların uluslararası kuruluşlar ve Batı tarafından görmezden gelindiğini dile getirdi.

Hocalı katliamında, Ermeniler tarafından bir gecede 83’ü çocuk, 106’sı kadın 613 kişinin vahşice öldürüldüğünü hatırlatan Kutlar, "Bizim için dün Srebrenitsa’da, Halepçe’de, bugün Hama’da, İdlib’te, Türkmen Dağı’nda yaşananlar neyse tam 24 yıl önce Hocalı’da yaşananlar da odur" şeklinde konuştu.

Kutlar, şöyle devam etti: "O kara gecede yaşananlar maalesef yalnızca insanların katledilmesinden ibaret değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir. Hocalı katliamının üzerinden tam 24 yıl geçmiştir. Ermenilerin yaptıkları bu katliam insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara, Cenevre Sözleşmesi, İnsan Hakları Beyannamesi, Ateşkes Zamanında ve Askeri Çatışmalar Zamanı Kadın ve Çocukların Korunması Beyannamesi’ne karşı olarak işlenmiş bir suçtur. Geçen yıllar içerisinde o kara gecede yaşananlar uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve batı tarafından görmezden gelinmiştir. Oysa Hocalı’da yapılan katliam Azerbaycan’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur. Bugün ülkemizde haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle Hocalı’daki zihniyet birebir aynıdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!