Hocalı katliamının 24. yılı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı katliamının 24. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 16:10

- TÜ Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu üyeleri, Hocalı katliamını protesto etti

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu üyeleri, Hocalı katliamını protesto etti.

Topluluk üyeleri, Saraçlar Caddesi'nde "26 Şubat 1992 Hocalı Katliamını Unutmadık" yazılı pankart ve Azerbaycan bayrağı açtı.

Topluluğun başkanı Muhammet Demirci, burada yaptığı açıklamada, 26 Şubat 1992'nin insanlık adına kara bir sayfa olduğunu söyledi.

Yüce Türk milletinin insanlığa ve insani değerlere önem verdiğini belirten Demirci, şunları kaydetti:

"Türkleri sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla suçlayanlar, Ermenilerin Anadolu ve Azerbaycan'da yaptığı katliamları görmezden geldiğini biliyoruz. Biz buna sessiz kalmayacağız. 1992 yılı 25 Şubat'ı, 26 Şubat'a bağlayan gece Ermenistan devleti tarafından ağır silahlarla donatılan Ermenistan Silahlı Kuvvetleri ile 336. Rus Motorize Alayı Hocalı'ya saldırarak tarihin en vahşi katliamlarından birini gerçekleştirmiştir. Stratejik önem arz eden Hocalı, Ermeniler tarafından 10 Eylül 1991 ile 25 Şubat 1992 tarihleri arasında 5 aylık kuşatma altında tutulmuştur. 25 Şubat gecesi Rus alayının tanklarından açılan ateş ile bölgedeki tek havaalanı kullanılmaz hale getirilmiş ve bunun neticesinde şehrin dışarısı ile iletişimi kesilmiştir."

Haberin Devamı

Demirci, insan hakları savunucularının katliamları görmezden geldiğini, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarının yüzde 25'ini işgal etmesine ses çıkarmadığını ifade ederek, "Türk milleti, Azarbaycan'da, Doğu Tükistan'da, Balkanlar'da, Bosna Hersek'te, Filistin'de yapılanların ve Türk'e karşı her saldırının hesabını soracaktır. Şehit edilen soydaşlarımıza rahmet diliyor, ruhları şad, mekanları cennet olsun" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!