Hocalı katliamının 24. yılı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı katliamının 24. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 12:41

- AK Parti Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Akşen: - "Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını Anadolu halkı yüreğinde hissetmiş ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir"

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Akşen, "Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiş ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir" dedi.

Akşen, 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında yaşanan katliama dikkati çekmek için AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarınca Türkiye genelinde düzenlenen etkinlikler kapsamında partisinin Eskişehir İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, "Hocalı Katliamı"nın, 21. yüzyılın eşiğinde tüm dünyanın gözleri önünde, kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapılmadan eşine az rastlanır katliamlardan biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Katliam sırasında 10 bin nüfuslu Hocalı’da yaklaşık 3 bin civarında Azerbaycan Türkü bulunduğunu ifade eden Akşen, "Ermeniler, 25 Şubat’ı 26 Şubat'a bağlayan gecede 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katletmiştir. O kara gecede yaşananlar maalesef yalnızca insanların katledilmesinden ibaret değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir" diye konuştu.

Akşen, katliamının üzerinden tam 24 yıl geçtiğini anımsatarak, "Ermenilerin yaptıkları bu katliam, dünyadaki tüm anlaşmalara karşı işlenmiş bir suçtur. Geçen yıllar içerisinde o kara gecede yaşananlar uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve batı tarafından görmezden gelinmiştir. Oysa Hocalı’ da yapılan katliam Azerbaycan’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur. Biliyoruz ki, masum bir insana kıymak inancımıza göre suçların en büyüğüdür" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'ın kendileri için sadece devletlerden bir devlet, milletlerden bir millet olmadığına değinen Akşen, Türkler ve Azerilerin aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil, özde kardeş iki millet olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Akşen, Türk halkının Hocalı'da yaşananları unutmadığını vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

"Hocalı’ da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiş ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti bugüne kadar merhum Haydar Aliyev'in dediği gibi 'tek millet, iki devlet' olarak ilişkilerini sürdürmüş, bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir. AK Parti Eskişehir Kadın Kolları olarak yurt içi ve yurt dışındaki tüm teşkilat üyelerimizle birlikte 26 Şubat 1992 tarihinde Karabağ’da, Hocalı’da yapılan katliamı kınıyoruz. Bizim için dün Srebrenitsa’da, Halepçe’de, bugün Hama’da, İdlip’te, Türkmen Dağında yaşananlar neyse, tam 24 yıl önce Hocalı’da yaşananlar da odur. Bugün haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle Hocalı’daki zihniyet birebir aynıdır. Yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti yoktur. Uzak yakın fark etmeden gönül coğrafyamızda yaşanan her olay AK Parti olarak bizlere insani ve vicdani sorumluluklarımızı tekrar tekrar hatırlatmaktadır. Hocalı katliamında vefat edenleri rahmet ve dua ile anıyor, bu vesile ile yakınlarına, Azerbaycanlı soydaşlarımıza tekrar başsağlığı diliyoruz."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!