Hocalı katliamının 24. yılı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı katliamının 24. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 12:12

- AK Parti Bartın İl Kadın Kolları Başkanı Kurtkaya:- "Bugün ülkemizde haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla, asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle, Hocalı’daki zihniyet aynıdır"

BARTIN (AA) - AK Parti Bartın İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, "Bugün ülkemizde haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla, asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle, Hocalı’daki zihniyet aynıdır" dedi.
Kurtkaya, Hocalı katliamının 24. yılı nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermenilerin yüzlerce Türk’ü katlettiğini söyledi.
83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı olmak üzere 613 kişinin katledildiği Hocalı katliamının ardından cesetler üzerinde yapılan incelemelerde, birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğunun tespit edildiğini belirten Kurtkaya, şunları kaydetti:
"Hocalı katliamında hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlendi. Hocalı katliamının üzerinden tam 24 yıl geçti. Ermenilerin yaptıkları bu katliam insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara karşı işlenmiş bir suçtur. Geçen yıllar içerisinde o kara gecede yaşananlar uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve batı tarafından görmezden gelindi. Oysa Hocalı’da yapılan katliam Azerbaycan’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur. Biliyoruz ki, masum bir insana kıymak inancımıza göre suçların en büyüğüdür. Bugün ülkemizde haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla, asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle, Hocalı’daki zihniyet aynıdır. Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti bugüne kadar merhum Haydar Aliyev'in dediği gibi 'Tek millet iki devlet' olarak ilişkilerini sürdürmüştür, bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir. Hocalı katliamında vefat edenleri rahmet ve dua ile anıyor, bu vesile ile yakınlarına, Azerbaycanlı soydaşlarımıza tekrar başsağlığı diliyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!