Hocalı katliamının 24. yılı

Güncelleme Tarihi:

Hocalı katliamının 24. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 21:11

- Uludağ Üniversitesi doktora öğrencisi Kazımov:- "Rus askerlerinin desteğiyle Ermeniler, silahsız, ellerinde kendilerini savunacak hiçbir şeyleri olmayan masum halka karşı toplarla, tanklarla katliam yaptı"

Haberin Devamı

KÜTAHYA (AA) - Uludağ Üniversitesinin Azeri doktora öğrencisi Şamo Kazımov, "Rus askerlerinin desteğiyle Ermeniler, silahsız, ellerinde kendilerini savunacak hiçbir şeyleri olmayan masum halka karşı toplarla, tanklarla katliam yaptı" dedi.

Kütahya Haymeana Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Dumlupınar Üniversitesinde Hocalı katliamında hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi doktora öğrencisi Kazımov, katliam hakkında bilgi verdi.

Hocalı katliamının aslında 1988 yılında yaşanan olaylarının ardından gelişmeye başladığını belirten Kazımov, şunları kaydetti:

"Katliam 1992 yılının şubatında yapılmış olsa da Hocalı 1991 yılının şubatında bile abluka altındaydı. Bu konuda maalesef fazla bilgi verilmemektedir. 1992 yılının ocak ayında Hocalı’ya artık elektrik bile verilmemeye başlanmıştı. Her taraftan Ermenilerce ablukaya alınan Hocalı’da, 1992 yılının 25 şubatında, tam da bugüne denk gelen günde, soğuk bir kış gününde katliama başladılar. Hocalı’da başlayan katliam sıradan bir katliam değildi. Silahsız, ellerinde kendilerini savunacak hiçbir şeyleri olmayan masum halka karşı toplarla, tanklarla katliam yapıldı. Yapılan ateş sonucunda 2 saat içerisinde Rus askerlerinin desteğiyle Ermeni askerleri halkı katletti. Saldırıda halkın kaçabileceği yollar da tutuldu ve kaçanlar da katledildi. Bu sıradan bir katletme değildi. Oradaki vatandaşların derileri soyuldu, bilezikleri çıkarmak için kollar kesildi. Bu kadar büyük bir vahşetle katliam yapıldı."

Haberin Devamı

Programa katılan Uludağ Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Elnur İsmailov ise Ermeniler tarafından kurulan terör örgütleri ve bu örgütlerin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Program, katliamda hayatlarını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!