Hobi olarak başladığı topraksız tarımı ticarete dönüştürdü

Güncelleme Tarihi:

Hobi olarak başladığı topraksız tarımı ticarete dönüştürdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 12:42

Hobi olarak başladığı topraksız tarımı ticarete dönüştürdü

Haberin Devamı

Ayhan AYDEMİR/BAFRA(Samsun),(DHA) SAMSUN'un Bafra İlçesi`nde İnşaat Mühendisliği yapan 33 yaşındaki Bekir Tüysüz, hobi olarak başladığı topraksız çilek yetiştiriciliğini ticarete dönüştürdü.

Samsun'u Bafra İlçesi'nde İnşaat Mühendisliği yapan Bekir Tüysüz, hobi olarak bir kaç kök ile başladığını ve şuan da 24 bin kök ekili çileğinin olduğunu belirterek, topraksız tarımın kendisine cazip geldiğini ve deneyerek başladığını söyledi. Tüysüz, “Bu işe bir nevi hobi olarak başladım. Seracılık işi aslında üniversite yıllarından beri aklımda olan bir işti. Daha sonra topraksız tarımın ülkemizde gelişmekte olduğunu gördüm. Bir adım atmak istedim. Çilek bitkisine karar verdim. Bafra`da serada çilek yetiştiriciliği olmadığı için bunu denemeye karar verdim. İlk başlarda birkaç adet derken şuan da 1 hektar arazi üzerine kurulu iki seram ve 24 bin ekili kök fidem var. Şuan ki hedefim toplam olarak 15 ton gibi bir hasat hedefim var" dedi.
Serasında bir ziraat mühendisi çalıştığını ifade eden Bekir Tüysüz, "Topraksız tarımda şuan kullanılan kokopit dediğimiz Hindistan cevizi kabuğundan oluşmakta. Antalya`dan danışmanlık desteği alıyorum. Danışmanlık şirketinin söylediği şekilde ilerliyorum. Şuanda üçüncü sera kurma hazırlığındayım. 12 ay boyunca hasat hedefim var. Şuan da bir depo yaparak sistem oluşturduk. Sondajdan çıkan suyu arıtıp 5 ve 10 tonluk tanklara doldurarak daha önce danışmanlık aldığımız şirketten gübre ve asit değerlerini girerek istediğimiz tonajda istediğimiz oranda sulamayı otomatik olarak yapıyoruz. Programları hava sıcaklığı, çiçekle dönemi veya hasat dönemi gibi kısımlara ayırarak otomatik olarak sulamamızı yapıyoruz. Bir hobi olarak başladığım iş şuan için ticarete dönüştü. Daha fazlasını yapmak istiyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!