Hobi Bahçesi sakinlerinden belediyeye tepki

Güncelleme Tarihi:

Hobi Bahçesi sakinlerinden belediyeye tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 19:21

Hobi Bahçesi sakinlerinden belediyeye tepki

Haberin Devamı

Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da Milli Emlak Müdürlüğü arazisinde İlkadım Belediyesi'nin işletmesinde olan Hobi Bahçesi'nin yıkılarak yerine 'piknik alanı ve yürüyüş yeri' yapılmasına karşı çıkan Hobi Bahçesi sakinleri Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a seslerenerek, "Bize başka bir yer göstersinler" diyerek karara tepki gösterdiler.



Samsun'da İl Milli Emlak Müdürlüğü'nün arazisi olan ve İlkadım Belediyesi'nin işlettiği Derebahçe Mahallesi'nde bulunan ve içerisinde 160 adet küçük bahçe bulunan Hobi Bahçesi sakinleri, kullandıkları alanın yıkılarak yerine piknik alanı ve yürüyüş yeri yapma kararı alınmasına tepki gösterdi. Kendilerine başka bi alan gösterilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar adına açıklama yapan Seyit Ahmet Çay, "Burası 20 yıldır hobi bahçesi olarak kullanıyor. 160 tane emekli kahveye gitmek yerine burada zaman geçiriyor. Buraya başka şeyler de yapılabilir. Biz buradan çıkabiliriz de ama bize en azından bir yer gösterilirse orada tekrar emekliler olarak toprakla uğraşmaya devam ederiz. Burada yürüyüş yolu ve halka açık piknik yapılacağı bize söylendi. Burada yanlış şeyler yapıldığı da iddia edildi. Doğrudur olabilir. 5 parmağın beşi de aynı değildir. Yanlış yapan kişiler hakkında işlem uygulanabilir. Kısacası biz buradan çıkmayız demiyoruz. Bize başka bir yer gösterirlerse biz ona da razıyız” dedi.

Belediye yetkilileri de yapmış oldukları açıklamada alanın piknik alanı ve yürüyüş yeri olacağını belediye tarafından başka bir alana yeniden daha modern bir Hobi bahçesi yapılacağını belirttiler.







FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!