HKÜ’de Kariyer Günleri

Güncelleme Tarihi:

HKÜ’de Kariyer Günleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 13:01

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (HKÜ) KARİYER MERKEZİ TARAFINDAN DÜZENLENEN VE 2 GÜN SÜRECEK OLAN “HKÜ KARİYER GÜNLERİ”, İŞ DÜNYASININ SAYGIN TEMSİLCİLERİNİN KATILIMI İLE 21 NİSAN 2015 TARİHİNDE HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ, KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE BAŞLADI.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek olan “HKÜ Kariyer Günleri”, iş dünyasının saygın temsilcilerinin katılımı ile 21 Nisan 2015 tarihinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin öğrencilerini iş dünyasıyla buluşturmak ve çalışma hayatını daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlediği “HKÜ Kariyer Günleri’ne ilgi yoğun oldu.
“HKÜ Kariyer Günleri”nin açış konuşmasını yapan HKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Hasan Eşici, “1.’sini gerçekleştirdiğimiz Kariyer Günlerine hepiniz hoş geldiniz. Teorik gelişimin yanı sıra pratik gelişimin önemine vurgu yapan üniversitemizde kariyer günlerinin düzenlenmesi bu anlayışın açık bir yansımasıdır. Çağdaş Üniversite olabilmenin göstergelerinin başında öğrencilere sunulan akademik hizmetlerin yanı sıra, öğrencilerin kişisel gelişimleri ve kariyer gelişimleri için ihtiyaç hissettikleri diğer hizmetleri sunmak gelmektedir. Özellikle dünyada gelişmiş üniversiteler bu anlamda gelişmekte olan üniversitelere örnek olmakta ve yol göstermektedir. Dünyadaki iyi örnekler incelendiğinde öğrencilere hizmet veren kariyer merkezlerin en önemli özellikleri öğrencilerin geleceğe hazırlanmaları için sürekli olarak onların yanında olmalarıdır. HKÜ Kariyer Merkezinin misyonu siz öğrencilerin ve mezunların kariyer gelişim ihtiyaçlarını gidermek ve geleceğe çok yönlü hazırlanmanıza katkı sağlamaktır” dedi.
Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin ise, “İŞKUR, üniversite öğrencileri, iş arayanlar ve işverenlerle temas halindedir. Siz öğrencilere her alanda meslek seçiminde ve işe yerleştirilme konularında sizlere danışmanlık yapmaya aynı zamanda iş arayanlara ve işverenlere meslek danışmanları aracılığıyla bütün kesimlere danışmanlık yapmaya hazırız. İşe alımda fark yaratan yetkinlikler, sanayi işletmelerinde girişimcilik ve kariyer, İŞKUR’da danışmanlık hizmetlerinin önemi, gençlere iş bulma tüyoları gibi konuların yer aldığı projede öğrencilerimizi daha mezun olmadan iş hayatına hazırlamak istedik” diye konuştu.
HKÜ Kariyer Günlerinde açış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, “Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarihi bir an yaşıyor. Bu sene çok heyecanlıyız çünkü ilk mezunlarımızı veriyoruz. Artık sizlerin de bildiği gibi 3. nesil üniversiteler var. Siz gençler bu üniversiteleri iyi takip etmeniz gerekir. Bir üniversite çok köklü bir üniversite olabilir ama, yeni nesil üniversite değilse, sizin istediğiniz eğitimi verme şansı olmayabilir. Ancak bizim üniversitemiz 3. nesil bir üniversite ve sizlere birçok hizmeti aynı anda sunabilen ve sizin istediğiniz eğitimi verebilen bir üniversitedir. Ayrıca günümüzde yeni nesil üniversitelerde daha pro-aktif bir eğitim var. Pro-aktif eğitim ne demek; bir şey yapmaya karar verdiğinizde ona önceden aksiyon göstermek. İşte burada yine çok şanslısınız çünkü bizim üniversitemizde pro-aktif bir eğitim var. 371 mezunumuzu tek tek bu pro-aktif yarışın içerisine soktuk. Şuanda onlar 2-3 ay öncesinden bu Kariyer Planlamasıyla ilgili aksiyonlarını yaptılar ve sektörle hazır hale geldiler. CO-OP (Cooperati ve Education) Modelinde, Mühendislik Fakültesinin tüm bölümlerinde ve İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinin İşletme ve İktisat Bölümlerinde Üniversite, İş dünyası işbirliğinin en etkin olduğu model CO-OP uygulamasına karar verildi. Derslerin 3,5 yılda (7 dönem) tamamlanması ve son dönemde sektörde öğrencinin bir fiil çalışarak pratik yönünü artırması ve iş dünyasına entegre olması sağlandı. Bunun yanında Mentorlük (Rehber) uygulamasına geçildi. Mühendislik Fakültesi ve İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinin İşletme ve İktisat Bölümlerinde 2014-2015 yılından geçerli olmak üzere her öğrenciye üst sınıflardan, akademik kadrodan ve iş dünyasından bir mentör atandı. Böylece öğrenci tüm sorunlarının çözümünde, kariyer planlamasında ve iş dünyasına adaptasyonda uzmanlardan yardım almış oldu. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin bu yaklaşımının ben çok kısa süre içerisinde meyvelerini vereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
1. gün 1. oturum kapsamında ilk olarak Kalyon İnşaat A.Ş. insan kaynakları Direktörü Dilşat Agagündüz tarafından bir slayt gösterisiyle Kalyon İnşaatın genel bir tanıtımı anlatıldı. Daha sonra toplantıya katılan; Kalyon İnşaat A.Ş. Yol İşleri Genel Müdür Yardımcısı Aynur Uluğtekin, Kalyon İnşaat A.Ş. Bigi Teknolojileri Direktörü Metin Kurt, Kalyon İnşaat A.Ş.Muhasebe Müdürü Metin Kaçar, Kalyon İnşaat A.Ş.Finans Müdürü Dilek Coşar, Kalyon İnşaat A.Ş.Teklif Yöneticisi Zeliha Özkök Arda, Kalyon İnşaat A.Ş.Satın Alma Müdürü Selman Çilingir, Kalyon İnşaat A.Ş.Kalen Enerji A.Ş. Mali İşler Müdür Murat Taşçı ve Kalyon Grup Enerji Grubu Yöneticisi Nevzat Şatıroğlu deneyimlerini, önerilerini ve iş olanaklarını paylaştılar.
2. oturumda Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, Avukat İbrahim Özpay ve Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Sadık Şanlı öğrencilere deneyimlerini anlattı.
2 gün boyunca, birçok farklı firmadan 20’ye yakın konuşmacının sunumu ile gerçekleşen etkinlikler öğrencilerin kariyer planlamasına ışık tutucak. Öğrencilerin, sektörel olanaklardan ve profesyonel iş dünyasındaki güncel gelişmelerden haberdar olmalarını amaçlayan organizasyonda konuşmacılar deneyimlerini, önerilerini ve sundukları iş ve staj olanaklarını paylaşacak.
YÖ-VSA-Y)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!