Hız yapan EGO şoförünü validatör uyarıyor

Güncelleme Tarihi:

Hız yapan EGO şoförünü validatör uyarıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 15:34

EGO otobüslerini kullanan şoförlerin 70 olan hız sınırını aşmaları durumunda validatör(Ankarakart okuyucu), sinyal sesiyle beraber “Hızınızı düşürün aksi takdirde merkeze bilgi verilecektir” uyarısında bulunuyor.

Haberin Devamı

Otobüsteki yolcuların da gördüğü kırmızı yazılı uyarı sayesinde otobüslerde etkin bir hız uygulaması yapılıyor. Otobüslerin kendi radar sistemi gibi olan uygulama, vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. EGO’da uygulanan sistemle otobüslerin 77’yi geçemediğini, şoförün 70’i aşması halinde de aracın bu uyarıyı verdiğini kaydeden EGO yetkilileri, hız uygulamaları ve denetimlere ilişkin şu bilgileri verdi:

YASAL SINIR 70

“Günde duruma göre ortalama bin 300 aracımız sefere çıkıyor. Araçlarımızı Araç Filo Takip Merkezi’mizden takip ediyoruz. İstanbul ve Eskişehir yolu gibi ana arterlerde otobüslerin yasal hız sınırı 72. Bizim araçlarımızda ise bu sınır 70. Şoför 70’i geçtiği takdirde validatör bu uyarıyı veriyor. Otobüslerimizde ayrıca hız sınırlaması da var. Şoför ne kadar gaza basarsa bassın araç 77’yi geçemiyor. Şoförün bu kurallara göre hızını ayarlaması lazım aksi takdirde ceza alıyor.

Haberin Devamı

CEZA UYGULANIYOR

Ana arterlerin haricinde şehir içinde de ağırlıklı olarak hız sınırı 50 olan yerler var, orada da geçerse ceza uyguluyoruz. Şoförü ilk olarak uyarıyoruz, ikinci de maddi para cezası uyguluyoruz, eğer dikkat etmez ve tekrarlarsa işten çıkarmaya kadar gidiyor. Özel toplu taşıma aracı (ÖTA) ve özel halk otobüslerini de (ÖHO) yine araç takip sisteminden takip ediyoruz. Onlara da hız sınırını geçmesi halinde aynı cezalar uygulanıyor. Kendi araçlarımızı da yine araç takip sistemiyle sürekli kontrol ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!