Hindistan'da tansiyon yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Hindistanda tansiyon yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 00:00

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bir otobüste toplu tecavüze uğrayan üniversite öğrencisi, apar topar götürüldüğü Singapur’daki bir hastanede yaşam mücadelesi verirken, 17 yaşındaki tecavüz mağduru başka bir genç kızın ise intihar ettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Punjab eyaletinde Patiala bölgesindeki olayda, suçlamasını geri çekip, tecavüzcülerinden biriyle evlendirmeye zorlanan genç kız zehir yutmuş. Geçen çarşamba günü cesedi bulunan genç kızın kardeşi, “Polis, ya saldıranlarla para konusunda anlaşmaya varması ya da saldırganlardan biriyle evlenmesi yönünde baskı yapmaya başlamıştı” dedi. İsmi açıklanmayan genç kız, kasım ayı ortasında “ışık festivali” Divali’de tecavüz uğramış. Genç kızın ölümünün ardından üç kişi gözaltına alındı.

Son olay sokaklara dökülen göstericileri daha da öfkelendirirken, Hindistan hükümeti artan tecavüz olaylarına karşı önlem olarak tartışmalı bir karar aldı. İçişleri Bakanı RPN Singh, “Başkentte tecavüzcülerin isimlerinin fotoğraflarının adreslerinin polis sitesine yükleneceği bir süreci başlatmayı planlıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!