Hindistan kimyasal hadımı konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Hindistan kimyasal hadımı konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2012 00:00

Özellikle pedofilinin önüne geçmek için kimyasal hadımı tartışan Türkiye gibi Hindistan’da da konu gündemde. Tecavüz mağduru genç kızın ölümüyle ayaklanan ülkede halk yine de’idam’ diyor.

Haberin Devamı

HİNDİSTAN’da toplu tecavüze uğrayıp ağır yaralandıktan sonra tedavi için gittiği Singapur’da önceki gün yaşamını yitiren üniversite öğrencisi son yolculuğuna uğurlanırken ülkede tecavüzcülere “Kimyasal hadım uygulansın” tartışılmaya başladı.

EVLENECEKLERDİ

Genç kız için dün Delhi’de yoğun güvenlik önlemleri altında özel bir cenaze töreni düzenlendi. Siyasetçilerin de katıldığı törende genç kızın cenazesi geleneklere uyularak yakıldı. Yakın arkadaşı Meena Rai, genç kızın otobüste birlikte saldırıya uğradığı erkek arkadaşıyla şubatta evlenmeye hazırlandıklarını söyleyerek “Delhi’de bir düğün planlamışlardı” dedi.

HALK İDAMDA ISRARLI

Halk yarın mahkemeye çıkacak 6 saldırganın idam edilmesini istiyor. Indian Express’in haberine göre iktidardaki Kongre Partisi’nin üzerinde çalıştığı yeni yasada önleyici önlem olarak mahkûm edilen tecavüzcülerin kimyasal hadım uygulanması da var. Kimayasal hadım uygulamasının ülkedeki tecavüz vakalarını azaltmada etkili olamayacağı söyleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!