Hindistan Büyükelçisi İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Hindistan Büyükelçisi İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 11:32

Hindistan Büyükelçisi İzmir'de

Haberin Devamı

İZMİR'e bazı görüşmeler ve ziyaretler için gelen Hindistan Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshresth ve Konsolosluk işleri Başkâtibi Stalin Babu Cheekatla, Vali Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti.

İzmir'de bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyen Hindistan Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshresth, “İzmir ile çok geçmişe dayanan uzun bağlarımız var. Neredeyse 20 yıldır İzmir Enternasyonel Fuar'ına katılmaktayız Hindistan olarak ülke olarak, son ziyaretimden bu yana gözlemlediğim şey; İzmir gerçekten çok güzel bir şehir, ama aynı zamanda çok güzel idare edilen bir şehir. Türk piyasasına daha fazla Hintli iş adamı olmalı. Hindistan piyasasında Türk iş adamı görmek istiyoruz. Sizin, Ticaret Odası'nın desteğini bekliyoruz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Toprak, Hindistan Büyükelçisi'nin mülteci sorunuyla ilgili sorularını da yanıtladı. Vali Toprak, "İzmir'de şu anda 91 bin mülteci var. Beş bin çocuk burada okula gidiyor. Benim çocuğum hangi okula hangi sınıfa gidiyorsa, onlar da aynısına gidiyor. Aynı zamanda hiçbir sosyal güvence aranmaksızın hastanedeki tüm sağlık harcamalarını da karşılıyoruz. İzmir Ayakkabıcılar Sitesi'nde dört ile beş bin Suriyelinin çalıştığını biliyoruz. Üç ile dört bin kişi moda, tekstil konfeksiyon atölyelerinde çalışıyor. İki ile üç bin kişi de tarımsal alanlarda işçilik gerektiren noktalarda faaliyet gösteriyor. Yasadışı geçişlir için çok ciddi örnlemler aldık. Geçen yıl, sadece İzmir'in sorumluluk alanında 36 bin kişiyi denize çıkmadan yakaladık. 24 bin kişiyi ise yine denizin üstünde Sahil Güvenlik yakaladı ve boğulmaktan kurtardı" dedi.

Hindistan'la Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesini önemsediklerini anlatan Vali Toprak, "Türkiye'de Hindistan sermayeli ve katkılı şirketler var. Türkiye'den çıkmış Hindistan'da yatırım yapmış şirketler var. Bu manada karşılıklı ilişkilerin arttırılması, kadimden gelen güzel dostlukları olan iki ülkeyi daha da birbirine yakınlaştıracağını da ümit ediyorum. Yazılım bilişim noktalarındaki sıçrama noktasını da biliyorum. Bu manada özellikle İzmir'de son zamanlarda hava ve uzay sanayi ve havacılık şirketlerinin önemli bir atılım yaptığını ifade etmek isterim yenilenebilir enerji konusunda çok ciddi atılımlar var. Ülkenizde olduğu gibi bilişim ve elektronik sistemler, uydu sistemleri ile ilgili, yazılım konusunda büyük hamle olduğunu ifade edebilirim. Sağlık turizmi ve sağlık teknolojilerinde çok önemli gelişmeler yaşıyoruz. Bu manada yeni çıkan önemli sektörler iki ülke arasındaki ilişkilerin bunlara yönlendirilmesinin her iki ülkenin yararına olacağına inanıyorum" dedi.

İZMİR (DHA)

foto

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!