‘Hiçbir mama anne sütünün yerini tutmaz’

Güncelleme Tarihi:

‘Hiçbir mama anne sütünün yerini tutmaz’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 13:30

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Emzirme Haftası etkinliği düzenlendi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi'nde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında servis balonlarla süslendi, başarılı emzirmede 10 adımın anlatıldığı bilgilendirme notları asıldı, yeni doğum yapan annelere lohusa şerbeti ikram edildi, hediye verildi.

Haberin Devamı

Başhekim Doç. Dr. Recep Pekcici, hastanede yatan annelere emzirmenin önemini, gerekliliğini ve doğru yöntemlerini anlattıklarını söyledi. Çocuk Neonatoloji bölümünden Uzm. Dr. Hatice Tatar Aksoy da anne sütü almayan bebeklerin ölüm riskinin anne sütü alan bebeklere göre 3-4 kat daha fazla olduğunu dile getirdi. Dünyada her yıl 1,3 milyon çocuğun anne sütü almadığı için hayatını kaybettiğine işaret eden Aksoy, doğumdan sonra ilk yarım saat içinde bebeğin annesinin memesine ulaştırılması gerektiğini, buna hastanede özellikle önem verdiklerini aktardı.

MÜKEMMEL KOMPOZİSYON

Aksoy, "Anne sütünün gelmesi için gerekli tek şey annenin memesinin emilmesi, başka hiçbir şey bunu bu kadar sağlayamaz. Bebeğin ilk ağız sütünü alması çok önemli çünkü anne sütünün içinde bağışıklık kazandıran şeyler bol miktarda var, gerçekten anne sütü bebeğin ilk aşışı. Bir bebek için en iyi süt kendi annesinin sütü, o mükemmel kompozisyonu hiçbir mama yakalayamaz. Prematüre bebeklerde bile bebeğin ihtiyacına göre annenin sütü değişiyor" dedi.

BAKMADAN GEÇME!