Hiç tanışmadık ama seni sevdik

Güncelleme Tarihi:

Hiç tanışmadık ama seni sevdik
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2007 01:00

Aslı Göksu, içimizden, her gün sokakta gördüklerimizden bir genç kızdı. 20 yaşındaydı, fotoğraf tutkunuydu. Fotoğraflarını sitesinde insanlarla paylaşıyordu. Çok ender görülen bir kanser türü, en umut dolu olduğu anda yakaladı onu ve sevdiklerinden aldı. 9 aylık tedavi süresince Aslı’nın sitesine hiç tanımadığı insanlardan destek, sevgi ve umut mesajları yağdı.

YEDİTEPE Üniversitesi Moda Tasarımı Hazırlık sınıfı öğrencisi Aslı Göksu, ABD’de kanser tedavisi görüyordu. Arkadaşları üyesi oldukları internet sitesinde, Aslı’nın dönüşünde şenlik düzenleyip onu fener alayıyla karşılayacaklarını duyurdu. Ama Aslı, 9 aydır süren tedaviye rağmen 13 Mart’ta kansere yenildi. Cenazesi önceki gün İstanbul’a getirilen Aslı Göksu, bugün Erenköy’deki Galippaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

İnka Fixing Systems şirketinin ortaklarından Kerem ve Seda Göksu’nun kızı olan 20 yaşındaki Aslı Göksu, fotoğraf tutkunuydu. "Jacmel" nick’iyle üye olduğu "devinatart.com" sitesinde dijital fotoğraflarını yayınlıyordu. Dönüşü için fener alayları, şenlikler, festival düzenleyeceklerini hazırladıklarını duyuran arkadaşlarının mesajları bu kez baş sağlığı dilekleriyle doldu.

Aslı Göksu’nun halası Ayliz Erkaya verdiği ölüm ilanında "Bize sevmeyi öğrettin" diyerek şunları söyledi:

"Meleğimiz, güzel kızımız Aslı’mız. Bize sevmeyi, vazgeçmemeyi öğrettin. Senin halaların olmanın onurunu ve keyfini yaşattın. Hep dediğin gibi ’rüyalarında konuşacağız."

Aslı Göksu’nun kişisel web sayfası http://jacmel.deviantart.com/ ’da, yoğun bakıma alındığı gün "Yafet" nick’li arkadaşı, "Bebeğim Aslı, bugün itibariyle yoğun bakıma alındı. 9 aydır savaştığı hastalıkta şu an en zor noktada. Onu tanıyan, seven, fotoğraflarını takip eden herkesin bu zor savasta destek olmalarını rica ediyorum; inanan, inanmayan herkes dualarınız ve pozitif enerjilerinizle yanımızda olun lütfen. Morale çok ihtiyacımız var. Buradan gelen desteği görse eminim çok mutlu olacaktır" mesajını bıraktı.

Fener alayı hazırladık

Aslı’nın sitesine gelen mesajlardan ikisi şöyle:

Biz hazırlıklara başladık, fener alayları, şenlikler, festivaller başlayacak yakında. Üç vakte kalmadan geleceksin uzun yollardan. Suni değil gerçek teneffüsler biriktir ciğerlerinde. Bir bardak abıhayat hazırla.

Hiç tanışmadık, fırsatımız olmadı, belki de zamanımız. Birkaç kez galerini gezdim, favorilerime ekledim, eğer aramızdan bu kadar çabuk ayrılacağını bilebilseydim, eminim seninle tanışmak için çok şey feda edebilirdim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!