HİÇ ESMİYOR, HİÇ!(Bazı tavsiyeler)

Güncelleme Tarihi:

HİÇ ESMİYOR, HİÇ(Bazı tavsiyeler)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2015 12:46

En güzel sahiller bizde, en güzel yollar ve yaylalar da. Yemekler tüm lezzetiyle pişiyor, melodiler havaya karışıyor, tarih kendini hatırlatıyor... Ağustos ayı benzersiz seyahatlerle dolu. Denizi özleyenlere, yayla düşkünlerine, gurmelere, müzikseverlere, geçmişe dalıp gitmek isteyenlere biçilmiş kaftan, beş ayrı tatil...

Haberin Devamı

HİÇ ESMİYOR, HİÇ(Bazı tavsiyeler)
GÖCEK

HİÇ ESMİYOR, HİÇ(Bazı tavsiyeler)

El değmemiş bir doğa, nefes kesen koylar... Göcek, Akdeniz’in bir gezgine sunabileceği her şeyi fazlasıyla veriyor... Tek başına seyahat edenlere sığınak, çiftlere romantik geceler... Bir avantajı da bölgeye hâkim konumu. Buradan hareket edip, tekneyle istediğiniz noktaya gidebilirsiniz. Marmaris’e de Fethiye’ye de yakın. Ancak hiç ayrılmak istemeyeceksiniz... Havayı içinize çekerken, oksijen çarpmasına dikkat edin!

NEREDE KALINIR?

(Seyahat sitesi TripAdvisor üyelerinin oylarıyla, ağustosta Göcek’te müsait oteller arasında)
En beğenilen: Grand Göcek Hotel, geceliği 420 TL’den başlayan fiyatlarla.
En bütçe dostu: Efe Otel Göcek, geceliği 160 TL’den başlayan fiyatlarla.

Haberin Devamı

HİÇ ESMİYOR, HİÇ(Bazı tavsiyeler)
ÇANAKKALE

HİÇ ESMİYOR, HİÇ(Bazı tavsiyeler)

Çanakkale her zaman güzel, Troia her zaman gezilir. Ancak ağustosta orada olmak insana kendini çok daha özel hissettiriyor. Ören yerinde durup geniş ovaya bakarak Homeros’un dizelerini tekrarlarken, tarihi yeniden yaşıyormuş, her şeyi anlıyormuş duygusu geliyor. 9-13 Ağustos’ta bu yıl 52’ncisi düzenlenecek Uluslararası Troia Festivali’nin de bir katkısı var bu kavrayışta. İyi müzik, sergiler, konferanslar... Nilüfer, Yeni Türkü, Suzan Kardeş, Buika, Goran Bregoviç, Arpanatolia (Anadolu’dan Anzaklara) konserlerine, Can Dündar’ın ‘Gazetecilik Yapmanın Kahramanlığa Dönüştüğü Ülke Türkiye’ başlıklı söyleşisine, Sumru Yavrucuk’un ‘Shirley’ isimli oyununa, ‘Birlikte Yaşamak Ne Demek’ isimli fotoğraf sergisine özel dikkat... Sahildeki Yalova Restoran’da yemek yiyin... Mezede Türkiye’nin en iyilerinden...

Haberin Devamı

HİÇ ESMİYOR, HİÇ(Bazı tavsiyeler)
KARADENİZ

HİÇ ESMİYOR, HİÇ(Bazı tavsiyeler)

Tamzara Tur, 9-15 Ağustos, 7 gün, 1540 TL (0212 251 98 64).

Ağustosun en güzel rotalarından... Memişağa Konağı, Fırtına Deresi, Ayder, buzul gölleri, Kaçkarlar’ın yüzlerce çiçeği... Karadeniz coğrafyası, fotoğraf çekmek isteyenlere sınırsız imkân sağlıyor. Doğu Karadeniz turları üzerine uzman Tamzara Tur, amatör ve profesyonel fotoğrafçıları davet ettiği bir haftalık ‘fotosafari’de katılımcıları dağ taş, dere tepe gezdiriyor. Ev içlerine sokuyor, çay toplayanların arasına, atmaca besleyenlerin yanına götürüyor.

HİÇ ESMİYOR, HİÇ(Bazı tavsiyeler)
URLA

Haberin Devamı

HİÇ ESMİYOR, HİÇ(Bazı tavsiyeler)

Gezgin Damaklar, 14-16 Ağustos, 2 gece 3 gün, 1250 TL (0216 348 53 90)

Tarihi milattan önce iki binli yıllara kadar uzanıyor... Antik İyonya’nın 12 kentinden biri. Nobel ödüllü Yorgo Seferis’in anavatanı. Türkiye edebiyatının devi Necati Cumalı’nın yuvası... Urla, İzmir’den batıya uzanan girintili çıkıntılı yarımadanın incisi. Memleketin en keyif veren rotalarından. Hele seyahatinizi bağbozumuna denk getirirseniz... Lezzet ve kültür düşkünlerine hitap eden seyahat acentesi ‘Gezgin Damaklar’, artık bir gelenek halini alan bağbozumu şenliklerini yerinde görmek isteyenler için bir tur düzenliyor.

Haberin Devamı

HİÇ ESMİYOR, HİÇ(Bazı tavsiyeler)

Tura katılanlar Cabernet Sauvignon, Syrah, Nero d’Avola, Cabernet Franc, Merlot, Sangiovese, Petit Verdot gibi İtalyan ve Fransız üzüm çeşitlerinin yanı sıra Boğazkere ve Bornova misketiyle de tanışıyor ve şarap tadımına katılıyorlar. Bu seyahat sırasında tadına bakılacak lezzetler arasında beğendik çorba, çalkama, turçenik, giritböreği tatlısı, Sakız Adası sakızı ile yapılmış cevizli keşkül var.

HİÇ ESMİYOR, HİÇ(Bazı tavsiyeler)
ZEYTİNLİ

HİÇ ESMİYOR, HİÇ(Bazı tavsiyeler)

İyi müzik için dünyanın bir ucuna seyahat edilir. Ama Zeytinli Rock Festivali’nin bu seneki kadrosu o kadar uzağa gitmemiz gerekmediğini gösteriyor. 19-23 Ağustos arasında düzenlenecek festivalde (2010’dan beri Akçay’ın hemen dibindeki Zeytinli’de düzenleniyor) kimi ararsanız var: Duman, Şebnem Ferah, Pinhani, Bulutsuzluk Özlemi, Luxus, Ceylan Ertem, Aylin Aslım, Pentagram, Teoman, Redd, Demir Demirkan (tam liste için zeytinlirockfestivali.com). Müziğin yanında deniz, güneş, kum cabası... İsteyen festival alanında çadır kurabilir, isteyen Akçay ve Edremit’in otellerinde, pansiyonlarında konaklayabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!