Heyecan başlıyor yeşil saha ısınıyor

Güncelleme Tarihi:

Heyecan başlıyor yeşil saha ısınıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 00:00

Yenimahalle Belediyesi tarafından ilki geçen sene düzenlenen ve yoğun ilgi gören Basın Turnuvası Mayıs ayında başlıyor.

Geleneksel hale getirilen turnuvanın ikincisi için fikstür çekilişi yapıldı. Ankara’daki basın kuruluşlarının kendi içlerinde oluşturdukları takımların kaptanları önünde yapılan çekilişle, 8 Mayıs’ta ilk düdükle başlayacak olan müsabakalara katılacak takımların grupları belli oldu. Başkent’te görev yapan basın mensuplarının birincilik kupasını kaldırabilmek için mücadele edeceği turnuvada oynayacak grupların belirlendiği kura çekimi Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda yapıldı.

Kaderleri kaptanlar belirledi

Turnuvaya katılacak 25 basın kuruluşunun takım kaptanlarının yer aldığı çekilişe Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Başar Bal ve Başkan Yardımcısı Şenol Balaban da katıldı. Bal, ilk çekilişi yaparak turnuvaya katılacak olan takımlara başarılar diledi. Birinci turnuvanın büyük bir heyecan ve centilmenlik içinde geçmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Bal, “Basın mensuplarının ikinci turnuvaya da yoğun ilgi göstermesinden dolayı memnunuz. Yoğun çalışma temposu içinde bile maçlarını kaçırmadan centilmence bir turnuva geçirdiler” dedi.

İkinci çekilişi yapan Başkan Yardımcısı Şenol Balaban da, basın mensuplarının yoğun bir tempo içinde çalıştıklarına dikkat çekerek, “Haber peşinde koştururken basın mensuplarımız spora ve kendilerine vakit ayırmaya zaman bulamıyorlar. Bu turnuva ile stres atabileceklerini ve bir arada vakit geçirerek dostluklarını pekiştireceklerini düşünüyorum. Bu turnuvanın geleneksel hale gelmesinden de memnunuz. Hak eden kazansın” diye konuştu.
Takım kaptanları da diğer çekilişleri yaparak hangi grupta yer alacaklarını belirledi.

Gruplar belli oldu

YENİMAHALLE Belediyesi’ne ait Hasan Doğan Stadyumu’nda yapılacak olan karşılaşmalar altı grupta gerçekleşecek. İlk beş grupta dört takım, altıncı ve son grupta ise beş takım mücadele edecek. Dörtlü gruplarda ilk iki sırayı alan takım ve en iyi üçüncülüğü hak eden 3 takım gruplarından çıkacak. Beşli gruplarda ise gruplarında ilk üç sıraya girecek toplam 16 takım ikinci tura çıkmaya hak kazanacak. Müsabakalar 2’inci turda tek maç eleme sistemiyle devam edecek ve 2. turun ardından turnuva çeyrek final ve yarı finalle devam edecek. Yenimahalle Basın Turnuvası’nın şampiyonu final maçıyla belli olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!