Hestourex, ilk kez Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

Hestourex, ilk kez Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 15:14

Hestourex, ilk kez Antalya'da

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - DIŞİŞLERİ ve Sağlık bakanlıklarının düzenlediği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Antalya Valiliği'nin desteklediği 'Dünya Sağlık, Spor Turizmi Kongre ve Fuarı (Hestorex), Türkiye'de ilk kez Antalya'da yapılacak.

Kongre ve fuar öncesinde, yeni yapılan Kepez Devlet Hastanesi'nde tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Antalya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ile triatlon şampiyonu 67 yaşındaki Ali Bıdı katıldı.

6-9 Nisan tarihleri arasında yapılacak kongre ve fuarla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Necat Yılmaz, 6 kıta 150 ülkeden 2 bin sektör temsilcisini Antalya'da ağırlayacaklarını söyledi. Sağlık turizminde iyi yolda olduklarını belirten Prof. Dr. Yılmaz, bu konuda şimdiye kadar bir gerileme yaşamadıklarını sözlerine ekledi.

Burhanettin Hacıcaferoğlu ise Antalya'nın 4 mevsim spor yapılabilen bir kent olduğunu hatırlatarak, “Hedefimiz, uluslararası organizasyonların artması. Bu konuda tüm kurumlar ellerinden geleni yapıyor" dedi. Triatlon şampiyonu işadamı Ali Bıdı ise sporu ve dengeli beslenmeyi kendisine bir yaşam biçimi olarak seçtiğini belirterek, sağlıklı kalmanın yollarını anlattı. Yaşamında sporun önemine değinen Bıdı, dünyanın birçok ülkesini gezdiğini, ancak Türkiye kadar hastalık hastası bir toplum ve ülke görmediğini ifade etti.

Dünyada ve Türkiye'de sağlık ve spor turizminin tartışılacağı Hestourex, Antalya Expo Center'da gerçekleştirilecek. Hestourex ile Türkiye ve bölge sektör temsilcilerine alternatif pazarlar oluşturulması hedeflenirken, Türkiye genelinde turizmde alternatifler yaratarak, sezonu 12 aya yaymanın hesapları yapılıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!