Hessen hükümeti işbirliği yapmıyor

Güncelleme Tarihi:

Hessen hükümeti işbirliği yapmıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 12:36

Federal Meclis NSU Araştırma Komisyonu üyesi milletvekili Petra Pau, Hessen eyalet hükümetini, komisyondan belge saklamakla suçladı. Frankfurt Rundschau Gazetesine konuşan Petra Pau, Hessen hükümetinin istenen belgeleri ısrarla tuttuğunu ve özellikle geç gönderdiğini söyledi.

Haberin Devamı

HESSEN hükümetinin NSU Araştırma Komisyonu ile işbirliği yapmaktan kaçındığını öne süren Petra Pau, “Bizim aylarca önce istediğimiz belgeler yapacağımız toplantıya 48 saat kala gönderildi. Milletvekillerinin belgeleri ayrıntılı okumaları engelleniyor. Hessen hükümeti işbirliğinin önündeki duvarları kaldırmalı” dedi. 

Tanıklara doğru sorular sorabilmeleri için belgeleri ayrıntılı incelemeleri gerektiğini belirten Pau, daha önce istihbarat çalışanlarının cinayetlerdeki rolüyle ilgili kendilerine yanlış bilgi verildiğini hatırlattı. NSU terör çetesi üyeleri Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos, Halit Yozgat’ı 6 Nisan 2006’da Kassel’de işlettiği internet kafede katletmişti. Hessen Eyalet İstihbarat memurunun cinayetin işlendiği sırada kafede olduğu ve Halit Yozgat vurulduktan sonra cinayet yerini terk ettiği ortaya çıkmıştı. Petra Pau, NSU çete üyelerinin tüm bağlantılarının ortaya çıkması gerektiğini belirtirken, gelecek dönemde de Federal Meclis’te üçüncü bir NSU Araştırma Komisyonu kurulmasının gerekebileceğine işaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!