'Hero'ya karşı 'traitor' tişörtü (3)

Güncelleme Tarihi:

Heroya karşı traitor tişörtü (3)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 17:20

'Hero'ya karşı 'traitor' tişörtü (3)

Haberin Devamı

11 KİŞİ DURUŞMA SALONUNDAN ÇIKARILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına öğleden sonra devam edildi.
Duruşmanın sabahki bölümünde mahkeme heyetine yönelik saygısızlıkta bulundukları ve söz verilmeden konuştukları gerekçesiyle Gökhan Şahin Sönmezateş, Haldun Gülmez,  Muhammet Burak İpek, Abdullah Gülerdem, Zekeriya Kuzu, Mahkeme Başkanı Emirşan Baştoğ tarafından duruşmadan atıldı.
ARADA 12 SANIK REVİRE GİTMEK İÇİN BAŞVURDU
Duruşmaya ara verildikten sonra yaşanan olaylardan dolayı toplam 11 sanık duruşma salonundan çıkarıldı. Bu arada mahkemeyi uzatmaya yönelik taktik içerisine girdikleri ifade edilen 12 sanık ise duruşmaya verilen arada, rahatsızlandıklarını ileri sürüp revire gitme başvurusunda bulunup ayrıldı.
Bu nedenle öğleden sonraki duruşma 20 sanığın hazır bulunmasıyla başladı. Bu arada sanıklardan Ramazan Elmas'ın, İzmir'de duruşması olduğu gerekçesiyle duruşmada bulunmadığı öğrenildi.
HER KOĞUŞA BİR DAVA DOSYASI  VERİLECEK
Duruşmada, Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, dosyaya ilişkin bilgiler verdi. Baştoğ, dosyada 220 bin sayfa bulunduğunu, bu nedenle kişi başı değil, her koğuşa bir dosya verilecek şekilde çoğaltıldığını, bunun da 19 bin lira masrafı olduğunu anlattı. Ayrıca 15 Temmuz günü 112 ve 155 telefon kayıtlarının bin 260 sayfa tutan dökümünün dosyaya konulduğunu ifade etti. Dalaman ve Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı kamera kayıtlarının da yine dava dosyasına konulduğu açıklandı.
ŞÜKRÜ SEYMEN'DEN, RUSÇA ŞİFRELİ UYARI
Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, sanıkların dijital yazışma ve kayıtlarına yönelik gelen belgelerden de örnekler verdi. Tutuklu sanıklardan Şükrü Seymen'nin kayıtlarında, FETÖ üyelerinin kullandığı haberleşme programlarından, Kakao Talk uygulaması bulundu. Seymen de, bu uygulamaya ait silinmiş 26 dosya kalıntısı çıktı.
Yine sanık Davut Uçum'da da Kakao Talk uygulaması yazışması çıktı. Bunun yanı sıra sanıklardan Gökhan Şahin Sönmezateş'in, Şükrü Seymen ile yazıştığı tespit edildi. Şükrü Seymen'in sanıklandan Murat Köse'ye, "Konuştuklarına söyle, boş boğazlık yapmasınlar" ve Rusça 'kimseye söyleme' anlamına gelen mesaj gönderdiği belirlendi.
Tarafların taleplerini alan Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, adli tıp uzmanı bilirkişinin dinlenmesi için çağırılması talebini reddedip, duruşmayı pazartesi gününe erteledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!