Herkes için kütüphane projesinden Bitlisli kadınlara konferans

Güncelleme Tarihi:

Herkes için kütüphane projesinden Bitlisli kadınlara konferans
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 14:51

Herkes için kütüphane projesinden Bitlisli kadınlara konferans

Haberin Devamı


Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-ABD’li girişimci Bill ve Melinda Gates tarafından kurulan ve dünyanın değişik ülkelerindeki dezavantajlı 15 yaş üstü kadın, çocuk yaşlılara yönelik geliştirdiği ‘Herkes için Kütüphane’ projesi kapsamında Bitlisli kadınlara ‘Çocuk Sağlığı’ konusunda telekonferansla eğitim verildi.

Türkiye’de Proje Koordinatörlüğünü yürüten Hacettepe Üniversitesi ile Bitlis Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği Bitlis’te dezavantajlı grup olan kadın, 15 yaş üstü çocuk ve yaşlılara yönelik değişik eğitimler devam ediyor. Bitlis Belediyesi’ne kültür merkezinde gerçekleştirilen çocuk sağlığı ve bakımı konulu telekonferans eğitimlerine çok sayıda kadın katıldı. Yaklaşık 1 saat süren eğitim, Hacettepe Üniversitesi profesörleri tarafından veriliyor. Karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen eğitimler belli aralıklarla yaklaşık 8 aydır devam ediyor.

TÜRKİYE’DE 178 KÜTÜPHANE KURULDU
Bitlis Belediyesi Proje Yürütücüsü ve Kütüphane Sorumlusu Önder Irmak, proje kapsamında Türkiye genelinde 178 kütüphanenin kurulduğunu, kütüphanelerin yaşlı, çocuk ve kadınlara hizmet verdiğini söyledi. Irmak açıklamasında, Gates ailesinin dünya üzerindeki gelişmekte olan ülkelere uyguladığı Herkes İçin Kütüphane Projesinin Bitlis’te de uygulandığına değinerek şöyle konuştu: "Yerel yönetimlere bağlı kütüphaneleri toplum merkezlerine dönüştürerek, kadınlara, yaşlılara, gençlere, işsizlere, engellilere ve kırsal kesimlerde yaşayanlara, eğitim, iletişim ve kültür konularında katkıda bulunup yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor. Bitlis’teki dezavantajlı ailelerin hayat şartlarını güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Bitlis kadınları eğitimlere büyük ilgi gösteriyor. Bizi de bu projeye dahil ettikleri için Bill ve Melinda Gates Vakfına ve Hacettepe Üniversitesi'ne çok teşekkür ederiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!