"Her Zaman Birlikte Projesi"

Güncelleme Tarihi:

Her Zaman Birlikte Projesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 14:16

- Projenin pilot okulu seçilen Hatice Karslıgil Ortaokulu öğrencileri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'i ziyaret etti

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü "Her Zaman Birlikte Projesi" kapsamında pilot okul seçilen Hatice Karslıgil Ortaokulu öğrencileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

Proje kapsamında pilot okulun öğrencileri her ay bir kamu kurumunu tanıma fırsatı bulacak. Öğrenciler, bizzat kurumlara giderek oradaki yetkililerle görüşecek ve kurumun çalışma yapısını yerinde görecek.

Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni de yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, Başkan Fatma Şahin ve belediyenin diğer yetkilileriyle bir araya geldi.

Şahin, yaptığı konuşmada kırsal ve kenar mahallelerdeki öğrencileri, sosyal hayata entegre etme, başarılarını artırma ve daha güvenli bir gelecek sağlamayı hedefleyen projenin önemli olduğunu vurgulayarak "Bu şehrin, bu bölgenin, bu ülkenin en önemli teminatısınız. Kalkınmanın bir parçasısınız. Yetişmiş insan gücü sıralardan sizlerin yetişmesiyle, dünyayı tanıyan, bilen, gören, her yönden kendini maddi, manevi olarak yetiştirmiş gençlerin elinde olacak ve gelecek sizin elinizde olacak" dedi.

Haberin Devamı

Eğitime çok önemli mali imkanlar aktarıldığını belirten Şahin, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti.

Şahin, eğitimde, sağlıkta ve istihdam da özellikle çocukların ve gençlerin çok iyi yetiştirilmesi için hem fiziki, hem de teknolojik imkanların iyileştirilmesi bakımından devlete ve yerel yöneticilere çok iş düştüğüne vurgu yaptı.

Öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Şahin, "Çok göç alan şehrimizdeki, barışı, huzuru, sağlayabilmemiz için toplumsal huzuru sadece emniyet güçlerimizle değil, her yönden geliştirebilmemiz ve başarabilmemiz için bizim daha çok bir araya gelebilmemiz ve sizin ihtiyaçlarınızı daha iyi karşılamamız gerekiyor" diye konuştu.

Gaziantep’te yaklaşık 550 bin öğrencinin bulunduğunu ve her öğrenci adına birer ağaç dikileceğine işaret eden Şahin, çocukların yetişmesinde emeği olan öğretmenlere teşekkür etti.

Haberin Devamı

Çocuklar adına konuşan okul temsilci Aycan Tunçer de Şahin'den okulun eksikliklerinin giderilmesi noktasından yardım istedi.

Konuşmaların ardından Şahin, çocuklara saat hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!