Her bıyıklı Apo değil

Güncelleme Tarihi:

Her bıyıklı Apo değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

İtalyan Haber Ajansı'nın ‘Apo’nun villasından biri taksiyle ayrıldı' şeklindeki haberini araştıran Türk gazeteciler ‘Taksideki adam Apo’ydu çünkü bıyıklıydı' gibi bir ifadeyle karşılaşınca kızdılar. Ve ‘Her bıyıklı, Apo değil’ diyen Türk gazeteciler İtalyan meslekdaşlarına iyi bir oyun oynadılar.

Roma'nın İnfernetto mahallesinde, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın villası önünde aralıksız nöbet tutan gazeteciler neredeyse saat başı uçurulan ‘asılsız haberler’ yüzünden ne yapacaklarını şaşırdılar. Apo'ya ‘şeytan’ adını takan İtalyan gazeteciler de bu ‘asılsız haberlerin’ son kurbanları oldular.

İtalyan gazetecilerin, gecenin bir saatinde kendilerini Roma'daki askeri havaalanı Cianpino'da bulmalarıyla sonuçlanan olay şöyle gelişti:

Önceki gün İtalyan Haber Ajansı ANSA ‘Apo’nun kaldığı villadan taksiyle ayrıldığı' yolunda bomba bir haber geçti. Haber bir anda ortalığı karıştırırken, Türk gazeteciler haberi doğrulatmak için haber sahibi muhabirin peşine düştüler. Ancak haberi yapan Sylvia adındaki ANSA muhabirinin ‘Eminim taksideki adam Apo’ydu, çünkü bıyıklıydı' demesi Türk gazetecileri kızdırdı.

GAZETECİLERİN OYUNU

İtalyan meslekdaşlarına ‘Noel hediyesi’ diye bir oyun oynamaya karar veren Türk gazetecilerden birinin cep telefonu çaldı. Apo'nun kaldığı villanın önündeki Türk gazeteciler hep birlikte gece vakti telaşla arabalarına binerek uzaklaşırken ‘Apo Roma’daki askeri havaalanındaymış' diye bağırışmayı ihmal etmediler.

ANSA muhabiri Sylvia'nın ‘acil’ kodlu, ‘Apo Cianpino askeri havaalanında’ mesajı tüm basın merkezlerine ulaşırken, İtalyan TV kanalları gece yarısı teleteksle son gelişmeleri izleyicilerine duyurdu. Ancak haberin ‘asparagas’ olduğu, Türk gazetecilerin meslektaşlarına bir Noel şakası yaptığı İtalyan gazetecilerin Cianpino'la ulaşmalarıyla ortaya çıktı. Çünkü buraya gelen İtalyan gazeteciler, ne Apo, ne de önlerinden telaşla fırlayan Türk meslekdaşlarını buldular. Türk gazetecileri düzenledikleri küçük bir operasyonla meslekdaşlarına ‘Her bıyıklının Apo olamayacağını’ göstermişlerdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!