Hentbol bayanlarda Yenimahalle finalde

Güncelleme Tarihi:

Hentbol bayanlarda Yenimahalle finalde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 13:22

Hentbol bayanlarda Yenimahalle finalde

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- HENTBOL Bayanlar Süper Lig play-off yarı final beşinci maçında Yenimahalle Belediyesi SK, Ardeşen Gençlikspor'u normal süresi 26-26 biten maçın uzatmalarında 34-28 yenerek, seride 3-2 öne geçti ve finale yükseldi.
3. Kez Final
Nefesleri kesen play-off serisinde hentbolseverler tam anlamıyla hentbola doydu. Ankara'daki 2 maçta da rakibine geçit vermeyen Yenimahalle Belediyespor, Ardeşen'de oynanan son karşılaşmadan üstün ayrılarak üst üste üçüncü kez final oynama başarısı gösterdi.
MELEKLER ARDEŞEN'DE YÜKSEKTEN UÇTU
Ardeşen MYO Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Özgür Benli ve Savaş Yüksek ikilisi yönetti. Karşılaşmaya, Anna, Lenche, Esra, Yeliz, Kati, Duygu, Marina yedilisiyle başlayan Yenimahalle Belediyespor, maçın başlama düdüğüyle beraber oyunu eline almasını bildi ve ilk yarıyı 9-14 önde kapattı. İkinci yarıda seyircisinin de desteğini arkasına alan Ardeşen GSK rüzgarın yönünü değiştirdi ve beraberliği yakaladı. Normal süresi 26-26 biten karşılaşmanın ilk uzatma devresini 30-27, ikinci uzatma devresini ise 34-28, önde kapatan Yenimahalle Belediyespor finale yükselerek unutulmaz bir başarı öyküsüne imza attı. Olga Lauik bulduğu 11 golle takımın dümenine geçti ve zaferin baş mimarı oldu. Esra 6, Kaptan Yeliz ise bulduğu 5 golle karşılaşmaya damga vuran diğer isimler oldu.
TARAFTARDAN COŞKULU KARŞILAMA
Kadınlar Spor Toto Süper Lig Play-Off yarı final eşlemesinde Ardeşen'i eleyen Yenimahalle Belediyespor'u havaalanına gelen taraftarlar karşıladı. Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Aras'ın da aralarında bulunduğu kalabalık oyunculara çiçek takdim ederek, mutluluklarını paylaştı.
DİRENÇ VE DİSİPLİN FİNALG ĞİTİRDİ
Takımının gösterdiği direnç ve disiplinden memnun olduğunu dile getiren teknik patron Serdar Eler “Savunmada göstermiş olduğumuz direnç ve disiplinle 3 binden fazla seyirciyle salonu dolduran Ardeşen'i mağlup ettik. 45 dakika süren bu etki, biraz kalemizin oyundan düşmesi, biraz da seyirci baskısından dolayı etkilenen hakemler sebebiyle berabere bitti. Uzatmalarda ki kondüsyon farkımız ve istekli oyunumuz galibiyeti ve final hakkını bize getirdi" DEDİ.

Ardeşen Gençlik: 28 - Yenimahalle Belediyespor: 34
Salon: Ardeşen MYO
Hakemler: Özgür Benli, Savaş Yüksek

Ardeşen Gençlik: Graovac (Jelena), Vuckovic 2, Burlachenko 5, Grubisic 2, Georgijev 4, Jankovic 3, Vashchuk 2, Barbara 3, Valeria 2, Andriychuk 5, Duygu Sakallı, Sıdıka Kurban

Yenimahalle Belediyespor: Wysokinska- Rombescu, Tankaskaya 4, Esra Gündar 6, Yeliz Özel 5, Kateryna Chumak 3, Duygu Soysal 1, İlkova 4, Olga 11, Nurceren

Devre: 9-14
İki Dakika Cezası Alanlar: Burlachenko, Vashchuk (Ardeşen GSK), Yeliz Özel, Kateryna Chumak, Ilkova (Yenimahalle Belediyespor)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!