Hemşirelik öğrencileri kongreye katıldı

Güncelleme Tarihi:

Hemşirelik öğrencileri kongreye katıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 13:50

Hemşirelik öğrencileri kongreye katıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri mesleki gelişim açısından 17. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi'ne katıldı.
Çanakkale'de 18 Mart Üniversitesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin farklı bölgelerinden 50 üniversiteden 850 kişinin katıldığı 17. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi'ne Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri Nur Seda Bursalıoğlu, Sevgi Aksoy, Zekiye Ergen, Habip Gündoğdu, Ömer Kaan Demirgil ve Hamza Alpkaya katıldı.
Öğrenciler kongrede Dr. Öğretim Üyesi İlknur Özkan ve Öğr. Gör. Emine İlaslan'ın danışmanlığında hazırladıkları 'Kumluca İlçe Merkezinde Bir Lisede Öğrenim Gören Öğrencilerin Obezite Farkındalıkları İle Beden Kitle İndeksleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi' ve 'Üniversite Öğrencilerinin Fiziksel Aktivite Düzeyleri ve Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi' başlıklı poster sunumlarını yaptı. Öğrenciler kongrede mesleki etkileşime girme şansı bularak, alanlarında uzman kişilerden de bilgi alma fırsatı yakaladı.
Teorik ve uygulamalı eğitimin yanında bilimsel etkinliklere katılımla da öğrencilerinin sektöre donanımlı bir şekilde hazırlandıklarını söyleyen Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, "Hemşirelik bakımında, eğitiminde, uzmanlık alanlarında, mevzuatlarında ve imajındaki değişimlerin ele alındığı ulusal bir kongrede henüz birinci sınıfta iken yer almak onlar için büyük bir deneyim oldu. Bu başarının arkasında öğrencilerin hem akademik hem de kişisel gelişmelerine katkı sağlamak için çok çaba gösteren fakültenin değerli öğretim elemanlarının katkısının ve özverisinin büyük olduğunun farkındayım. Öğrencilerimizin ilerleyen yıllarda da mesleki gelişimi destekleyen organizasyonlarda yer alarak başarılarını devam ettireceğine inanıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!